• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Şırnak Devlet Hastanesi sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta dün etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Devlet Hastanesi sular altında kalırken, yeni yapılan TOKİ'lerin dış yalıtımlarının hasar gördüğü belirtildi.

Meteorolojiden yapılan aşırı yağış ve sel uyarısı sonrası dün Şırnak merkezde yağış etkisini gösterdi.

Gün içerisinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle kentin birçok yerinde cadde ve sokaklar adeta göle dönerken ev ve işyerlerini de su bastı. Aşırı yağıştan dolayı Şırnak Devlet Hastanesinin bahçesi göle dönerken, hastanede sular altında kaldı.

Hastanenin mevcut yeri dere kenarı ve bina yapılma riskine karşı heyelan bölgesi olmasına 2011 yılında zamanın bilirkişileri onayıyla yapılan hastane, her yıl büyük tamiratlar gerektirirken, kış aylarında yağan yağmur bütün hastaneyi göle çeviriyor.

Hastane personelleri ile itfaiye ekipleri tarafından sular dışarıya tahliye edildi.

Yeni yapılan TOKİ'ler de hasar gördü

Gün içerisinde zaman zaman şiddetini artıran yağış, TOKİ tarafından yeni yapılan konutları da etkiledi. Sağanak yağış ve rüzgarda Yeni Mahalle ve Bahçelievler mahallelerindeki binaların dış ceplerinde ısı yalıtım malzemelerinin söküldüğü görüldü.

Henüz teslim edilemeyen konutların dış cephesinin sıvası dökülürken, kullanılan malzemelerinin dayanaksız olduğu görüldü. (Ahmet Uçar-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir