• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
 "Kitap okumaya gereken önemi vermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve açıldığı günden beri yoğun bir ilgi gören "Gaziantep Kitap Günleri ve Fuarı" yarın sona eriyor.  Gazianteplilerin kitapla buluşma özlemini dindiren kitap fuarı, ilk günden itibaren büyük bir ilgi gördü.

Vatandaşların özellikle de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret ederek stantları gezip kitapları inceleyip satın alan ziyaretçiler, fuar vesilesiyle kitap ve yazarları ile buluşma fırsatı elde etti.

Kitap fuarı ve kitap okumanın önemi ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşta kazanıldığını, bu konuda çocuğa en güzel rol modelin ebeveynler olduğunu ifade etti.

Kitap fuarlarının insanların kitaplara ulaşma açısından çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Yaman, bu tür fuarlara ile kitap okumaya gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'deki ilk emrin "oku" olduğunu vurgulayan Yaman, "Kitap, ilim bilim ve kültür zenginliği anlamında ülkemizin, vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğumuz bir alandır. Dinimize baktığımızda kitabımız Kur'an-ı Kerim 'oku' emri ile başlıyor. İlk inen ayeti 'oku'dur." dedi.

"Kitaplar bizim en güzel dostumuzdur"

Bu tür kitap fuarlarının toplumun kitap okumasına vesile olmasını temenni etiğini belirten Yaman, "Bu kitap fuarı, kitap okumanın, kitaplarla iç içe olmaya inşallah bir vesile olsun. İnşallah vatandaşlarımız, öğrencilerimiz bu zenginliğin ve güzelliğin şehrimize kadar gelmiş olmasını bir fırsata dönüştürmeliler. Gerçekten fuar geniş bir alana kurulmuş ve çok çeşitte kitap var. O yüzden kitap okumak insanı zihnen ve kalben besleyen bir alandır. Kitaplar bizim en güzel dostumuzdur. Bütün kitaplarda Kur'an-ı Kerim'i anlatması hasebiyle önemlidir. Bu vesileyle ben kitap fuarına gereken ilginin gösterilmesi, en önemlisi bizim kendimizin kitaplara gerekli ilgi göstermemiz ve mutlaka günde en az 30-50 sayfa kitap okuma alışkanlığını elde edilmemiz noktasında önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Kitaplara gereken önemi vermeliyiz"

Müslümanların ana kitabının Kur'an-ı Kerim olduğunu ifade eden Yaman, Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere kitap okumaya önem verilmesi gerektiğini belirterek "Kur'an 'oku' emri ile başlıyor. Dolayısıyla bizlerde müminler ve Müslümanlar olarak kitap okumalıyız. Kitaplara gereken önemi vermeliyiz. Kitap okumayı ve kitaplara daha rahat ulaşmayı sağlayan bu tür fuarlara ilgi göstermeliyiz. Bu fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah kitap dostu insanların, öğrencilerimizin, neslimizin çoğalmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de kitap okuma oranları bayağı düşük"

Fuarda stant açan yayınevlerinden Siyer Yayınları yetkililerinden Murat Bulut, Türkiye'de kitap okuma oranlarının bayağı düşük olduğunu, bu tür kitap fuarları vesilesiyle toplumu özellikle gençleri de kitap ile buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Toplumda okuma kültürünün giderek zayıfladığını belirten Bulut, açılan kitap fuarlarıyla bunun önüne geçmeye çalıştıklarını belirterek "İnsanlara okumayı sevdirmek için özellikle de gençlere ve çocuklara okumayı sevdirmek için çalışmalarımız ve fuarlarımız var. Bizler fuarları bu amaçla düzenliyoruz. Bizler genelde Muhammed Emin Yıldırım'ın ve çeşitli Siyer ve sahabe kitaplarını satıyoruz. Herkesi fuara bekliyorum. Kitap fuarına gelsinler, ziyaret etsinler. Bu havayı solusunlar." diye konuştu.

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'deki ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Bulut, okumaya önem verilmesi ve okumak ile önemli ilim, bilgi ve kültür elde edildiğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir