• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
"28 Şubat mağdurları af yasasına dâhil edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gündemdeki ceza indirimi tasarısına ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman eski Baro Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, FETÖ'den en çok etkilenen kesimin 28 Şubat mağdurlarının olduğunu söyleyerek, bu mağdurların da af yasasına dâhil edilmesi gerektiğini belirtti.

28 Şubat mağdurlarının hâlen cezaevlerinde ömür tükettiğine dikkat çeken Tanrıseven, af yasasının 28 Şubat mağdurlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Tanrıseven, "Gündemimizde MHP'nin ortaya attığı bir af yasası var. Hükümet kanadına baktığımız zaman 'devlete karşı işlenen suçlarda af yetkimiz var, ama vatandaşa karşı işlenen suçlarda af yetkisinin olmaması gerekir' deniyor. Aslında son derece düzgün bir mantık. Ama şöyle bir durum var; MHP'nin de kendine göre yaptığı verdiği teklifte, dayandığı ciddi bir doğru var aslında. Bu insanların birçoğu, geçmişte terör örgütü üyesi olmaktan şu anda cezaevinde veya cezaevinden tahliye olmuş insanların verdiği kararlarla ceza aldılar." dedi.

"Hâlen cezaevinde yatmaktadırlar"

28 Şubat mağdurlarının af yasasına dâhil edilmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıseven, "Öncesine baktığımız zaman devlete karşı işlenmiş suçlar denildiği zamanda 28 Şubat döneminde mağdur olan birçok insan hâlen cezaevinde yatmaktadır. Af yasasının bunları da kapsayacak şekilde kesinlikle genişletilmesi gerekiyor. Öbür türlü sadece hırsızı, uyuşturucu satıcısını bıraktığımız zaman kamuoyunda da bunun karşılığı olmaz ve kamuoyunun da buna destek vermesi de beklenemez." diye konuştu.

"FETÖ herkese kumpas yaptı"

Bu insanların bir kere de olsa affedilmesi gerektiğini aktaran Tanrıseven, "İster af deyin, ister ceza yasası indirimi deyin böyle bir teklife şahsen sıcak bakıyorum; ama bunun sadece belli suçlara özgü olması değil mağdur olan herkese uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Bir defa da olsa bu insanların affedilmesi gerektiğini düşünüyorum. FETÖ'ye baktığımız zaman sadece askeriyeye veya bürokrasiye bir kumpas yapmadı. Aklınıza gelebilecek herkese; iş dünyasından spor dünyasına, akademisyenlere kadar herkese aynı kumpası yaptı. Bundan en çok etkilenen kesim de maalesef o dönemde 28 Şubat mağdurları oldu. Bunlar daha fazla zarar gördüler ve hâlen tam olarak haklarını da alabilmiş değiller. Bu acıdan da baktığımız zaman bu insanların her şekilde o af yasasına dâhil edilmesi, hatta onlarla yetinmeyip biraz daha genişletilmesi gerekir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir