• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl nisan ayında Diyarbakır'da, Bismil'e doğal gaz verileceği müjdesi bugün hayata geçirildi. İlçenin doğal gaza kavuşması nedeniyle tören düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyargaz Genel Müdürü Mehmet Salih Deniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, bugün Bismil'i hak ettiği ve beklediği doğal gaz kullanımı hizmetiyle buluşturmanın birlikte sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

Doğal gazın önemine değinen Ekir, "Doğal gaz, çağdaş bir enerji kaynağı. Doğalgazın hanelerde kullanılması bu bereketli ovanın havasının özellikle kışın daha temiz bir şekilde bulunmasına yardımcı olur, katkı sağlar. Bu da sağlık demektir. Keza birçok yatırımın özellikle sanayi yatırım tesislerinin de enerji kaynağı olarak doğalgaz kullanması yine son derecede önemlidir. Bismil, bizim üzerinde şu an çalıştığımız ve inşallah gerçekleşecek olan sanayi sitesi ile birlikte sanayi bölgesi ile benzeri diğer yatırımlarla, ticarette, sanayide, bölgenin daha çok umudu haline gelecek büyük bir potansiyele sahip ilçesidir. Dolayısıyla Bismil sadece şu anda barındırdığı 120-130 bin insanın dışında daha çok vatandaşımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bereketli topraklara sahiptir."

Vali Güzeloğlu da doğal gazın Bismil'e doğal gazın hayırlı olması temennisinde bulunarak başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Diyargaz Bismil bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

Tören, Bismil'e gaz açılışının yapılmasını temsil eden meşale yakılmasıyla sona erdi. (İLKHA)