• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Batman`da alt geçit sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su altında kalan alt geçidi kullanamayan vatandaşlar, her yağışta tekrar eden soruna tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

Batman Tren Gar'ında bulunan peron istasyon alt geçidi, kış aylarında her yağıştan sonra su altında kalıyor. Vatandaşlar su birikintilerinin oluştuğu alt geçitte zor anlar yaşadı. Geçidin su altında kaldığını gören vatandaşlardan kimisi ayakları ıslanmalarına rağmen geçidi kullanırken, kimileri ise geçitten geri çıkmak zorunda kaldı.

Su dolan alt geçidi kullanamayanlar yolun karşı tarafına geçmek için yüzlerce metre yürümek zorunda kaldı.

Yaşanan soruna tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, her yağmur sonrası böyle bir manzarayla karşılaştıklarını, yetkililere bildirmelerine rağmen sorunun çözüme kavuşmadığını söyledi.

Sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten çevre esnaflarında Ayetullah Ulutaş, "Burası istasyon girişidir. Trenden çıkan yolcular direkt bu alt geçidi kullanıyorlar. Karşı tarafa geçip durağı gidebilmeleri için merkezi bir yerdir ve sürekli yağmur yağdığı zaman burası su doluyor. İnsanlar ayakkabılarını, terliklerini çıkararak buradan geçiyorlar. Burası su dolduğu halde yetkililerden bir ses yok. Kimse gelip burayla ilgilenmiyor. Gelen insanları biz başka yerlere yönlendiriyoruz. Yetkililerin bu konuyla ilgili çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Nevzat Tekin ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Sürekli yağmur yağdığında burası göle dönüyor. Bizler bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Alt geçit su dolduğu zaman insanlar alt geçidi kullanamıyor. Her yağmur yağdığında vatandaşlar perişan oluyor. Bu sorunun artık hallolmasını istiyoruz." diye konuştu.

Okula gitmek için alt geçidi kullanmak zorunda kaldıklarını ve su birikintisi içinde okula gittiklerini belirten öğrenciler de yetkililerden sorunu çözüme kavuşturmasını istediler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir