• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...

Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki yerleşim birimlerinde kayıt dışı kullanıma karşı drone kullanmaya başladı. Batman'da drone ile gerçekleştirilen denetimler sırasında harici hat çekerek kaçak elektrik kullandığı belirtilen 14 ev ile ilgili yasal işlem yapıldığı ifade edildi.

Kayıt dışı ile mücadele kapsamında droneler satın alan enerji şirketi, yaz aylarından itibaren havadan da kaçakla mücadele etmeye başladı.

Dicle Elektrik, droneli ilk denetimini Batman'da gerçekleştirdi. Batman'da 14 evde harici hat çekilerek ya da enerji hatlarına kanca atılarak kaçak elektrik kullanıldığı iddia edildi.

Söz konusu görüntüler, tarih ve koordinatları Coğrafi Bilgi Sistemleri birimi tarafından da teyit edilerek belgelendiği ve 14 ev ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapıldığı ifade edildi.

Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf Açar, kaçak kullanımı önlemek için saha ekipleriyle birlikte droneli denetimlerinin de süreceğini aktararak, kayıt dışı elektrik kullananlara bundan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)