• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Erdoğan "Elimizde başka belgeler de var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık." dedi.

"AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz." diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur?"

"Tek andımız İstiklal Marşımız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır. Günümüz şartlarında hiçbir manası olmayan, fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacak, ülkemizi büyütmenin mücadelesini vereceğiz." dedi.

"Bölgede huzur var"
Suriye konusuna değinen Erdoğan, "İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Kızılaykart ile verilen yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor.' diye yaydılar. Oysa bu da tamamen AB fonlarıyla yapılan bir projeydi ve kimseye maaş bağlanması gibi bir durum asla söz konusu değildi. Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır. Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz."

"Dikkatimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız"
Erdoğan, "Artık Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız." dedi.

Fırat'ın doğusunda terör örgütü eliyle Türkiye'nin tehdit edildiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "ABD, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı haline dönüştürdü. Meselenin er geç arzu ettiğimiz doğrultuda çözüleceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu sözlerimiz son ikazlarımız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terör koridorunu dağıtmış vaziyetteyiz. Ama yeniden oluşumlar kesinlikle bizim açımızdan kabul edilemez. Oralar bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim kimseyle kavga etmek, hele hele fiili çatışmaya girmek gibi bir amacımız kesinlikle yoktur. Tek gayemiz, ülkemize yönelen tehdidi, kaynağında ve kalıcı olarak ortadan kaldırmaktır.

Kendi harekat planlarımıza göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok yakında bu çalışmaların sahadaki yansımaları görülmeye başlanacak. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir. Ülkemize ve milletimize yöneltilen son silah da yok edilene kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız."

"Suudi Başsavcı Pazar günü Türkiye'ye gelecek"
Cemal Kaşıkçı cinayetini değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öldürüldüğü ayan beyan ortada da nerede, bu cesedi göstermeniz lazım. Merak edenlere elimizdeki bilgileri, belgeleri, orijinalleri vermemek suretiyle verdik, veriyoruz. Suudi Arabistan'a da verdik. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok..Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor çünkü fail bunların içinde. Yerli iş birlikçi kim, bunları açıklayacaksınız.

Suudi Arabistan'ın Pazar günü Başsavcıyı Türkiye'ye göndereceğini açıklayan Erdoğan, "İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar. Eğer bu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu iş birliğimizin kilit noktası bu 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'daki başkonsoloslukta vuku bulmuştur. O zaman bunları bize teslim edin biz yargılayalım." dedi.

"Tavrı içler acısıdır"
Kılıçdaroğlu'nun Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarını eleştiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bu konuda takip ettiği yöntemleri herkes takdir ediyor, bir tek CHP Genel Başkanı yerden yere vuruyor. Sonra lafı döndürüp dolaştırıp para meselesine getiriyor. Bu kişinin, banka sahibi bir partinin başında olduğu için olsa gerek, her şeye rant penceresinden, para gözüyle baktığı anlaşılıyor. Tavrı içler acısıdır, böylesi vahşi bir cinayete bu kadar çarpık yaklaşmasını beklemiyordum. Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değildir."

"Mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek"
"YSK'nin takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerimiz belirli bir safhaya geldi." diyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na olan bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 Mart'ıyla ilgili seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim ki partimizi kendi heva ve heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa onunla külahları değişiriz. Bu konudaki hassasiyetlerimiz ileri derecede. Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasın." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir