• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Geleceğin mühendislerine robotik kodlama eğitimi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te geleceğin bilim adamlarını ve teknoloji mühendislerini yetiştirmek amacıyla Şahinbey Belediyesi tarafından çocukların teknolojiyi daha yakından tanıması, robotik kodlama ve yazılımları öğrenmesi için kurs açıldı.

Şahinbey Karataş Kültür Merkezi'nde açılan kurslarda robotik kodlama eğitimine başlayan çocuklar, proje kapsamında robotik kodlama ve robot yapmayı öğreniyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kursa bu güne kadar 250 kişi başvuruda bulundu. Karataş Kültür Merkezi'nde verilen eğitime 3, 4, 5, 6 ve 7'inci sınıflar eğitim görüyor.

Kursa gelen 3'üncü ve 4'üncü sınıf grubu içerisinde bulunan 45 öğrenciye birebir eğitim verilirken, öğrenciler robotik kodlamanın yanı sıra ahşap oyun setleri yardımıyla da eğitim alıyorlar. Ardından basit elektrik devrelerini içerisinde barındıran robotların çalışma mantığını, çalışma yöntemlerini ve algoritma mantığı öğrencilere öğretiliyor.

5'inci ve 6'ıncı sınıf öğrencileri ise düzeylerine göre algoritma ve programlamaya giriş eğitimi aldıktan sonra birden çok blok kod programı aracılığıyla programlama eğitimine başlayıp kendisini geliştirme imkânı sunuluyor.

7'inci sınıf öğrencileri ise programlamaya giriş eğitimi aldıktan sonra blok kod programı aracılığıyla programlama eğitimine hızlı bir giriş yapıp ardından arduino eğitim kiti yardımıyla "Arduino ile Programlama" eğitimi alıyor.

Arduino ile programlama kursunda başarı gösteren öğrencilere Türkiye'de ve ulusal platformlarda yapılan turnuvalara katılma imkânı sunuluyor.  

Açılan kurslarla ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geleceğin güçlü Türkiye'si için çocukların ve gençlerin sağlam eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Bunun için de tüm imkânlarımızı seferber ederek çocuklarımıza ve gençlerimize yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede bizler Şahinbey Kültür Merkezi'nde geleceğin teknoloji mühendislerinin ve bilim adamlarının yetişmesi için robotik kodla eğitimi veren sınıf kurduk. Bu kurslarımızda eğitimlerimiz ücretsiz olup, kursumuza bu güne kadar 250 kişi başvuru yaptı. Kursa katılan çocuklarımıza robotlar üzerinde çalışmalar yaptırıp, eğitimler veriliyor. Ayrıca yakında model uçak kursumuz da açılıyor. Ülkemizin bağımsızlığı ve güçlü bir Türkiye için bunun gibi çalışmalar yaparak adımlar atıyoruz." dedi.

Bilişim Teknolojileri Robotik Kodlama ve Yazılım Öğretmeni Elmas Kalem ise robotik kodlamanın geleceğe yapılan en büyük iyilik olduğunu, yatırımlarında devamının da teknoloji, bilim ve sanat alanında yapılmasını dilediğini söyledi.

Kursta eğitim gören öğrenciler de böyle bir kursta eğitim aldıklarından dolayı mutlu olduklarını söylediler.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir