• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru ailelerinin "adalet" arayışı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin oluşturduğu "28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi", Saadet Partisi Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve parti üyeleri tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek talebinde bulundular.

Mağdur aileler adına konuşan inisiyatif sözcüsü Hüseyin Olam, çeyrek asırdır çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu konuldukları cezaevinde ömür tüketen İslami kimlikli mahkumların da gündemdeki ceza indirim tasarısından yararlanması gerektiğini söyledi.

Olam, "Daha öncede bu konuyla alakalı olarak Saadet Partisini ziyarete gelip desteğini talep ettik. 28 Şubat cuntacılarının ve FETÖ yargısının mağdur ettiği yüzlerce Müslüman kardeşimiz var. Haksız yere tamamen talimat ve brifinglerle hareket eden yargıçların yıllardır cezaevinde tuttuğu haksızlıklarına inandığımız insanlar vardır. Bu insanlar ve aileleri 25 yıldır bu çileyi çekiyorlar." dedi.

"Haksızlıklar artık son bulsun"

Haksızlıkların artık son bulması gerektiğini vurgulayan Olam, "Meclise verilen bir tasarı vardır. Bununla ilgili gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun içinde basınımızı, STK'larımızı, siyasi parti temsilcilerimizi ziyaret edip desteklerini talep ediyoruz. Bu kardeşlerimizin 15 yıldır bu iktidar döneminde hâlâ sıkıntıları devam etmektedir. Değişik platformlarda da bu sıkıntılar iktidara söylendi. Onların da bu konudan bilgileri vardır. Defalarca dile getirdik fakat bir türlü bir gelişme olmadı. Bu yasa tasarısıyla bu Müslümanlar içinde niye bir şey olmasın. Mağduriyetleri giderilip yapılan haksızlıklar artık son bulsun." diye konuştu.

Ailelerin yaşadıkları mağduriyetleri dinleyen Fırat ise 28 Şubat'ın Müslümanlara yönelik yapılan bir darbe olduğunu, o dönemde Müslümanların haksız ve suçsuz yere cezaevine konulduklarını ifade ederek salıverilmeleri gerektiğini belirtti.

"Onlarda suçsuz yere cezaevinde olduklarını biliyorlar"

28 Şubat mağdurlarının mutlaka göz ardı edilmeden derhal salıverilmelerinin elzem olduğunu aktaran Fırat, "Bu iktidarın yapması gereken en önemli şeylerden biridir. Çünkü onlar en az bizim kadar onların suçsuz bir şekilde cezaevinde olduklarını biliyorlar. Sadece suçları Müslüman olması, Müslümanca yaşamasıdır. Onların bunun dışında hiçbir suçunun olmadığını bizim kadar onlarda biliyorlar. Çünkü Ergenekon olaylarından sonra her şey tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Boşuna bir ceza, sebepsiz bir tutuklama ve şu anda da 15-20 yılı aşkın bir süredir bu çileyi bu insanlar çekiyor." ifadelerini kullandı.

"Papazın salıverilmesi mağdurların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur"

Casus Brunson'un salıverilirken suçsuz yere cezaevinde yatan mazlum insanların bırakılmamasının Türkiye'de adalete ve hukuka olan güveni sarstığını kaydeden Fırat, "Bu söylediklerimizi destekleyen güncel olaylardan biri de bu Papaz olayıdır. Düşünün 25 yıldır bu ülkede yaşayacak, bu ülkenin bütün mahrem bilgilerini dış güçlere taşıyacak, misyonerlik yapacak, bütün terör örgütleriyle omuz omuza bu ülkeye karşı mücadele verecek, arkasından da bir emirle salıverilecek. Bu kadar büyük bir suçla suçlanan ve hainlikle itham edilen bir insanın dünyanın gözü önünde bir saatte salıverilmesi bu mağdurların ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." açıklamasında bulundu.

"20 yıldır yaptığınız haksızlığı hemen ortadan kaldırmanız lazım"

Türkiye'de adalete, hukuka olan güvenin sarsıldığını belirten Fırat, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bu olay kamu vicdanını yaralamıştır. Siz eğer bu kadar suçla itham ettiğiniz birini bu kadar basit bir şekilde bırakıyorsanız o zaman bu insanlara 20 yıldır yaptığınız haksızlığı hemen ortadan kaldırmanız lazım. Onun için biz bu kardeşlerimizin yanındayız. Bu kardeşlerimizin salıverilmesi için her türlü desteğe varız."

"Bunun artık görülmesini istiyoruz"

Daha sonra söz alan mağdur aileler de yaşadıkları hukuksuzlukları anlattı. Eşi FETÖ yargısı mağduru Cihan Yıldız'ın 11 yıldır cezaevinde olduğunu dile getiren Melek Yıldız, "Masa başında sahte evraklarla hazırlanmış delillerle eşlerimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz maalesef cezalandırıldılar. Bizim bunun artık görülmesini, böyle kabul edilmesini ve bu durumun acilen giderilmesini istiyoruz. Sizden duyduğumuz bu olumlu destekten ötürü mutlu olduk. Bu duruma hassasiyetle önem verip gereken desteğin verilmesini istiyoruz. Birlik ve vahdetimiz ancak bizleri amacımıza ulaştırır." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir