• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Batman`da 4-6 yaş Kur`an kurslarına 2 tane daha eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesinde biri merkezde diğeri Kayapınar beldesinde olmak üzere iki tane 4-6 yaş Kur'an kursu törenle açıldı.

Açılış programına İl Müftüsü Turgut Erhan, Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mevlüt Şekerci, İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı İsmail Koruyan ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Fazıl Saraç'ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Turgut Erhan, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Bir milletin geleceğinin yeni yetişen evlatlarını milli, manevi duygularla mücehhez hale getirerek yetiştirmesine bağlı olduğunu söyleyen Erhan, "Çocuklarımız bizler için cennet çiçeği, gönül meyvesi ve dünya hayatının süsüdürler. Evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmekte anne babanın ve bu konuda kafa yoran, zihin yoran, bunu kendisine vazife addedip atanmış değil adanmış görevlilerin en ulvi vazifesidir. Bunların yetiştireceği ve geleceğe hazırlayacağı nesillerle geleceğimiz parlak olacaktır." dedi.

Çocukları kendi yaşadığımız zamana göre yetiştirmemiz gerektiğini vurgulayan Erhan, "Hazreti Ali (r.a.)'nin ifade ettiği gibi onların yaşayacakları dönemlere uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Eğer biz evlatlarımıza özellikle doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak, bizim de aydınlık olacaktır. Çünkü küçükken öğrenilenler taşa yazılan oyma yazılar gibidirler. Hiçbir zaman akıldan ve zihinden çıkmazlar. Ama büyükken öğrenilenler su yüzüne yazılan yazılar gibidirler. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir. Biz burada vatanına, milletine, geleceğine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

"Yüce Rabbimiz bir evladın nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ipuçlarını veriyor"

"Bizim örneğimiz, önderimiz,  rehberimiz Kur'an ve Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'dir" diyen Erhan, "Bu iki önderden örnekten başka da örneğe rehbere de ihtiyacımız yoktur. Kur'an'ı Kerime baktığımız zaman Yüce Rabbimiz bir evladın nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ipuçlarını örnekliği ile bize zaten sunuyor." ifadelerini kullandı.

İslam'da korunması gereken 5 temel özellik olduğunu söyleyen Erhan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar haksız yere başkalarının mallarını gasp etmemek üzere malı korumak, geleceğimizi şekillendirecek olan evlatlarımızı dini, ilmi ve sahih bilgilerle mücehhez hale getirerek nesli korumak, bir kimseyi öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi olduğundan canı korumak, içki ve uyuşturucu gibi maddelerin sarhoşluk vererek aklı dumura uğrattığından aklı korumak, doğru ve sahih bilgilerle, hurafelerden uzak tutularak dini korumaktır."

Dimağlara doğru ve sahih bilgilerin aktarılmış olduğu yerlerin 4-6 yaş kursları olduğunu ifade eden Erhan, "Beldelerimizde, ilçelerimizde, Batman'ımızın her yerinde bu kurslar kurum amirlerimizin ve vatandaşlarımızın destekleriyle dalga dalga yayılacak. Yayıldıkça da hakiki ve doğru bilgiyi insanlarımıza öğrenmek ve öğretmek üzere bunlar daha da önem kazanacaktır. Bu kursumuzun açılmasında başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere emek ve çaba sarf eden İlçe Müftümüz ve katkısı olan herkese şükranlarımı iletiyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Kur'an kursu ahlaklı birey yetiştirmenin önemli basamağıdır"

Çocukların kişiliğinin oluşmasında karakterlerinin şekillenmesinde 4-6 yaşın en önemli dönem olduğu vurgulayan Kaymakam Şekerci, "Bu dönemde Kur'an eğitimi, değerler eğitimi almak ve bu vesileyle güzel ahlak üzere yetişebilmenin en önemli ve en temel basamağıdır, bu 4-6 yaş Kur'an kursumuz. En kutsal yatırım insana, çocuklarımıza yapılan yatırımlardır. Ve bir anne babanın en büyük zenginliği de hayırlı evlatlardır. Buraya çocuklarını gönderen aileleri tebrik ediyorum. Çocuklarımıza başarılar, muvaffakiyetler diliyorum. İlçemize değer kattığını düşündüğümüz bu eğitim yuvamızın hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kurs eğitim öğretime başladı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir