• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
"Anne Üniversitesi" eğitimlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle geçen sene hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" projesi, annelerden büyük ilgi görmesiyle bu yıl da eğitimlerine başladı.

Proje kapsamında ilk ders yapıldı. Artuklu Üniversitesi'nde, bir buçuk ay boyunca öğretim görevlileri tarafından 55 anne, haftanın iki günü ders alacak.

Anne Üniversitesi'nde, annelere Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, ebeveyn tutumları ve bağlanma stilleri, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, sağlık bilgisi ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verilecek.

Projenin ilk günü ile ilgili bilgiler veren Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Özpolat, "Dersimiz anne ve çocuk hakları üzerineydi. Gelen annelerimizi kadın ve çocuk haklarını ve kadına yönelik şiddetle mücadele etme konusunda bir şeyler anlatmaya çalıştık." dedi.

Böyle bir proje içerisinde olduklarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden anneler ise "Burada üniversite hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz, bizlere bu imkânı sağlayan başta Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer'e ve Artuklu Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyoruz." dediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir