• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Cizre halkının sorunlarını defile mi çözecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla gerçekleştirilmek istenen "defile" kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Cizre Kaymakamlığı, her ne kadar "moda" adı altında yapılmak istenen defilenin, "Geçmişi gelecekle buluşturmak, değerlerimize sahip çıkmak, kültür mirasımızı yeni nesillere tanıtmak amacıyla" yapılacağını açıklasa da kamuoyu "Cizre halkının sorunlarını defile mi çözecek?" sorusunu soruyor.

Kamuoyu, ekonomik sorunların yaşandığı ve işsizliğin had safhada olduğu bir bölgede yüksek meblağda harcamalarla yapılacak konser ve defilenin toplum ahlakını yozlaştırdığı, inanç değerlerini ifsat ettiği gerekçesiyle iptal edilmesi; bunların yerine bölge halkının değer ve inançlarıyla çelişmeyen etkinliklerin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere Cizre Kaymakamlığı ve Belediye tarafından ilçenin Kale Mahallesi'ndeki tarihi Bırça Belek Parkı'nda Ramazan ayında maneviyata aykırı kız-erkek karma konser düzenlemişti ancak tepkilere rağmen konser iptal edilmemişti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir