• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Herekol Dağında PKK`nin kış üslenmesine operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Pervari ilçesi (Herekol) Dağı bölgesinde, PKK'nin kış üslenmesine yönelik yürütülen operasyonlarda, silah ve mühimmatlar ile yaşam malzemelerinin bulunduğu 22 mağara tespit edildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Herekol Dağı bölgesinde PKK'lilerin kullandığı 22 mağaranın tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu mağara ve barınma alanlarında yapılan aramada; bir adet Dragunav keskin nişancı tüfeği mekanizması, bir adet AK 47 kundağı, 2 adet AK 47 dipçiği, 5 litre mazot, bir adet mayon, 15 adet ev tipi büyük tüp, bir adet şemsiye, 3 adet panço, bir adet bas konuş telsiz mikrofonu, bir adet el bombası mandalı, 17 adet pil, bir adet çadır, 2 adet plastik kelepçe, 2 adet akü, bir adet balyoz ile çeşitli yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamada, ele geçirilen malzemelerden, delil niteliğinde olanların muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay mahallinde imha edildiği ifade edildi. (Murat Orhan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir