• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Batman Havalimanında tatbikat yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Havalimanında personelin tecrübe kazanması ile araçların performansının denenmesi amacıyla ateşli yangın ve acil durum tatbikatı yapıldı.

Tatbikat gereği, fırtınalı bir günde iniş yapan bir havayolu şirketine ait B737-800 tip uçak inişte pist sonunda duramayarak pist dışına çıktı ve aşırı frenlemeden dolayı iniş takımlarında yangın oluştu. Yangına Havalimanı ARFF araçları ve 14'üncü İUS Üs Komutanlığı Yangın Kıtası personel ve araçları ile müdahalede bulunuldu.

Yangının söndürülmesinin ardından uçak teknisyeni, yapılan kontrolde uçağın park alanına Push-back aracıyla çekilmesi gerektiğini belirtti ve uçak Havaş'a ait push-back aracıyla park alanına çekildi.

Tatbikata Havalimanı Müdürlüğünden 26 personel, 4 adet itfaiye aracı, bir adet kurtarma aracı, 2 adet kuru kimyevi tozlu yangın söndürme aracı, 14'üncü İUS Üs Komutanlığından 14 personel, 2 adet su köpük sistemli araç, Havaalanları Yer Hizmetlerinden 3 personel, bir adet push-back aracı ve 112 acil sağlık hizmetlerinden 3 personel ve bir adet ambulans katıldığı bildirildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir