• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Binlerce Öğrenciyi İlgilendiriyor! Bugün Son...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekim ayının sonuna girerken, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin uzatıldığı duyuruldu.

Böylelikle, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de Açık lisede eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen binlerce öğrenciye son bir fırsat daha doğdu.

Bu haberin ardından, açık lisede hayatlarını sürdürmek isteyen öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemlerini araştırırken ilk kez kayıt yapacak olanlarsa yeni kayıt hakkında sorgulamalarını yapıyor.

Hazırladığımız haberimiz, kaydını son güne bırakan binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor.

İşte MEB AÖL 2018-2019 Açıköğretim Lisesi kayıtları hakkında merak ettikleriniz...

Hazırladığımız haberimiz AÖL ilk kayıt ve yeni kayıt işlemlerini çeşitli nedenlerle yapamayan adayları ilgilendiriyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile, mazerete bağlı olarak açık lise kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinin uzatıldığı duyuruldu. Normal şartlarda eylül ayının sonunda biten kayıt yenileme işlemleri, 8 Ekim'e kadar uzatılmıştı. Buna rağmen kaydını çeşitli nedenle yaptıramayan binlerce öğrenci için son bir şans daha tanındı. Açıköğretim kayıt yenileme duyursunun ardından kaydını Ekim ayının son günlerine bırakan öğrenciler, AÖL hakkında sorgulamalarına devam ediyor. Peki, AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman bitiyor? İşte MEB tarafından paylaşılan resmi bilgiler

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ
Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖL öğrencileri için normal şartlarda 8 Ekim 2018 Pazartesi günü sona erecek olan kayıt yenileme işlemleri, 23 Ekim 2018 mesai bitimine kadar uzatıldı.

Öğrenciler sınav katılım ücretini;

20 - 21 Ekim 2018 tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar günleri) yalnızca https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden kredi kartı ile,

22 - 23 Ekim 2018 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden veya Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ATM lerinden yatırılabilecektir.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPABİLİR?
Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz.

KAYIT YENİLEME BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?
İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla kayıt yenileme başvuruları yapılacaktır.

AÖL YENİ KAYIT TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri de 8 Ekim tarihinde son bulmuştu; ancak yetiştiremeyen ve yeni kayıt işlemlerini çeşitli nedenlerle tamamlayamayan öğrenciler için de yeni kayıt işlemleri 23 Ekim 2018 mesai bitimine kadar uzatıldı.

İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

AÖL YENİ İLK KAYIT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?
AÖL yeni kayıt başvuruları il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

AÖL YENİ KAYIT İŞLEMİ NASIL OLUYOR?
AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir