• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
"Annem ve babam kardeşimin hasretiyle vefat etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kardeşi Selim Kaan'ın yıllardır, cezaevinde haksızca tutulduğunu söyleyen Medeni Kaan, anne ve babasının kardeşinin hasretiyle vefat ettiğini söyledi.

Kardeşinin, FETÖ yargısı tarafından, 17 yıldır mahkum edildiğini belirten Kaan, anne ve babasının kardeşi Selim'in hasretiyle vefat ettiğini ifade etti.  

2000 yılında kardeşi Selim ile beraber gözaltına alındığını söyleyen Kaan,  gözaltı sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İstanbul'da gözaltına alınıp 4,5 gün kaldık. Gözaltında insanlık dışı muameleler ve işkenceler yapıldı.  Bu süreçleri beraber yaşadık. İstanbul'dan sonra bizi Bingöl'e gönderdiler, kardeşimle beraber 24 saat ellerimiz arkada kelepçeli olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildik. Burada da 4,5 gün gözaltında kaldık. Yaşadığımız o İnsanlık dışı muameleyi anlatmak istemiyorum. İnsanlık dışı diyorum artık nasıl bir muamele yapıldığını siz tahmin edin. 1990'lı ve sonrasındaki yıllarda insanlık dışı yapılan işkenceleri,  insanlar duymuştur, yaşayanlar bilir. Kardeşim gözaltı sürecinde ve savcılıkta kendisine isnat edilen hiçbir şeyi kabul etmediği ve böyle bir suçu işlemediğini söylemesine rağmen yıllarca cezaevinde kaldı. Mahkeme devam ederken 6 yıl sonra kardeşim tahliye oldu."

6 yıl cezaevinde kalan kardeşinin tahliye edildiğini söyleyen Kaan, 2 yıl dışarıda kaldıktan sonra devam eden mahkeme tarafından tekrar tutuklandığını belirterek, o günden bugüne kadar mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi.

"Kardeşimin 17 yıldır mağduriyeti devam ediyor"

FETÖ yargısının verdiği kararlarla birçok insanın mağdur edildiğini ve yıllarca cezaevlerine konulduğunu anımsatan Kaan, "Karanlık güçlerin kumpaslarıyla kardeşim gibi kimseye zararı olmayan İslami kişilikli birçok dindar insanlar mağdur edildi.  Kardeşim 17 yıldır cezaevinde. Kardeşimin 4 çocuğu var,  anneleriyle beraber İstanbul'da yaşıyorlar. Bunların sıkıntı durumları var, o içeri girerken çocukları daha küçüktü, şu anda iki tane çocuğu evlenmiş, çocuk sahibi olmuşlar, babaları halen içeride mağduriyeti devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Annem ve babam kardeşimin hasretiyle vefat etti"

Kardeşiyle beraber cezaevindeyken annesinin üzüntüden dolayı felç geçirdiğini ve daha sonra vefat ettiğini söyleyen Kaan, "Bu süreçte cezaevinde olmamız annemin bizlere üzüntüsü kardeşime olan düşkünlüğünden olsa gerek annem felç geçirdi, yatalak oldu ve 2002'de kardeşimi görmeden vefat etti. Annemin vefatından sonra, babam da kardeşimin hasreti ve cezaevi durumundan dolayı o da hastalanıp, yaklaşık bir yıl önce vefat etti. Hem annem hem de babam kardeşim Selim içerdeyken, onun hasretinden vefat etti."

"17 yıldır iktidarda olan AK Parti 28 Şubat mağdurları için bir adım atmadı"

17 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, 28 Şubat mağdurları için olumlu yönde bir adım atmamasını eleştiren Kaan, "AK Parti hükümeti 17 senedir bu ülkenin başında olduğu için bu soruna bir çözüm getiremediğinden bu vebal onlarındır. Yaşanan zulümler biliniyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat mağduru olan biri olarak durumu bildiği halde 17 senedir bir adım attıkları yok." diyerek sitemde bulundu.

"28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru olanlar yeniden yargılama istiyor"

Geçmişte Ergenekon ve Balyoz davalarından ceza alanlara yeniden yargılama yolunun açılarak tahliye edildiklerini Kaan, "Ergenekon ve Balyoz örgütleri hedefinde bu hükümeti alt etmek vardı, devirmeye çalışıyorlardı. Buna rağmen onlara yeniden yargılama yolu açılarak tahliye edildiler. Oysa 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru olan ve haksızca içeride tutulan insanlar bir af istemiyor, yeniden yargılama ve adalet istiyorlar. Kardeşimin de dosyasının yeniden incelenmesini istiyoruz. Burada bir mağduriyet, bir haksızlık var, bunun bir an önce giderilmesi lazım aksi takdirde bu vebali kimse kaldıramaz. Mağduriyetler giderilmezse, bu vebal birilerini yakar. Bizler kimseye beddua etmiyoruz ama ortada bir haksızlık ve mağduriyetler var." ifadelerini kullandı.

"Kumpaslarla cezaevine atılanlar için adalet istiyoruz"

Gündem de bir "ceza indirimi" olduğuna dikkat çeken Kaan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yeniden yargılanma yolu açılsın. Bu çıkacak ceza indiriminden herkesin adalet çerçevesinde yaralanması gerekiyor. Kimleri kapsıyor ortada bir şey söylemek istemiyoruz. Biz bu konuda adalet istiyoruz.  20, 25 yıldır cezaevinde, Sivas, Umut, Hizbullah gibi davalardan haksızca yatan insanlar var, artık bu haksızlığın görülmesini istiyoruz. Bu insanlara alakası olmayan iftiralar ve kumpaslar kuruldu. Bu kumpasları yapanlar FETÖ'dan şu an cezaevindeler. Bunların verdiği kararlar geçersizdir, dolaysıyla bu mağdur edilen insanlar için adalet istiyoruz."  (Nihat Kanat-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir