• DOLAR 32.51
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.2
  • ...

Diyarbakır Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, bu yıl 22-26 Ekim günleri arasında kutlanan "Ürün Güvenliği Haftası" dolayısıyla yazılı açıklama yapıldı.

Bu kapsamda kentteki bazı okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada, yıl boyunca piyasada bulunan sanayi ürünlerinin denetimine devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Sanayi ürünlerini satın alırken ürünün üzerinde 'CE' işaretinin bulunup bulunmadığına bakılması, 'CE' işareti bulunmayan ürünlerin satın alınmaması konusunda özen gösterilmesi halkın can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olması ise en az yapılan denetimler kadar etkili ve önemlidir. Bu gerekçeyle hem piyasaya arz edilen ürünleri kullanan vatandaşlarımızı hem de üreticilerimizi daha yakından bilgilendirebilmek için her yıl bir haftayı 'Ürün Güvenliği Haftası' adı altında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ayırıyoruz." denildi.

"Bize ulaşan her türlü ihbar ve şikâyeti mutlak suretle soruşturuyoruz"

Toplumun her yaş ve kesiminden vatandaşa ulaşarak, ürün güvenliğinin öneminin anlatılmaya çalışıldığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Zira bakanlık olarak ne kadar denetim yaparsak yapalım halkımızın bu konuda bilinçli olmaması durumunda gerçekleştirilen denetimler tam anlamıyla sonuç doğurmamaktadır. Örneğin; güvensiz olması nedeniyle hakkında toplatma kararı verilen bir ürünü evinde kullanan vatandaşımız bu ürünü iade etmez ve kullanmaya devam ederse yapılan denetimin sonuç doğurması beklenemez ya da benzer şekilde evde kullanmış olduğunuz ve elektrik kaçırdığını fark ettiğiniz bir elektrikli ısıtıcıyı bize ihbar etmezseniz bir başka evde bu ısıtıcı dolayısıyla kazalar ve hatta ölümler yaşanabilir. Bu nedenle ürün güvenliği konusunda halkımızda farkındalık ve bilinç oluşturulması çok önemlidir. Bizler bakanlık olarak, bize ulaşan her türlü ihbar ve şikâyeti mutlak suretle soruşturuyoruz ve kesinlikle şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi veriyoruz. Denetim sürecinde şikâyet sahibinin bilgilerini de gizli bir şekilde muhafaza ediyoruz. Bu çerçevede bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formu, 'Alo 130 Şikâyet Hattı' ile ya da doğrudan il müdürlüğümüze yazacağınız bir dilekçe ile ürün güvenliği ile ilgili olarak bizlere ulaşabilirsiniz." (Hamza Adiyaman - İLKHA)