• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Üniversite öğrencilerinden köy okuluna yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet yürüten Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu üye ve gönüllüleri, köy okulu öğrencilerine kırtasiye ve giyim yardımında bulunarak öğrencileri sevindirdi.

Korkut ilçe merkezinde bulunan Korkut Anaokulu ve Kapılı köyü ortaokulu ile anasınıfını ziyaret eden topluluk üyeleri, burada eğitim gören öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundular.

Danışmanlığını Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatip Erdoğmuş'un yaptığı topluluk üyeleri kendi imkânlarıyla ve hayırseverlerinde yardımıyla aldıkları malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadılar.

Öğrencilere hediye vermenin yanı sıra onlarla oyunlar da oynayan topluluk üyeleri, köy okulu öğrencileriyle birlikte olmanın ve onların yüzünü güldürmenin kendilerini de mutlu ettiğini söylediler.

Yaptıkları yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğmuş, 3 yıldır öğrencilerle özellikle Muş'un köylerine ulaşmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Bugüne kadar 40 köye ulaştık. Bu köylerdeki öğrencilerimize çeşitli hediyeler ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu hediyelerin içerisinde bot ve montun dışında kitap kırtasiye malzemeleri ve bazı okullarımıza oyuncak yardımlarında bulunduk. Buradaki temel amacımız üniversitedeki öğrencilerimizin köylerde okuyan çocuklarımızla buluşmaları, bir araya gelmeleri, çocuklara iyilikte bulunmalarıdır. Bu çocukların da bu iyiliği görüp büyüdüklerinde bunları model almaları ve ileri dönemlerde onların da bu ablaları gibi aynı iyiliği merhameti paylaşmalarını amaçlıyoruz. Sadece hediye verip gitmek tabi ki de olmaz. Biz aynı zamanda öğrencilerimizin onlarla bir şeyler paylaşmalarını, sohbet etmelerini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Okul ziyaretinde topluluğa eşlik eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aksu ise topluluğun 3 yıldır ihtiyacı olan köy okullarına kırtasiye ve giyim tarzı yardımları ulaştırdığını belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızdan aldıklarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bu tür etkinlikler örnek etkinliklerdir. Hem üniversite öğrencilerimizin halkla bütünleşmesi, dayanışma içinde olması kaynaşması noktasında örnek bir uygulamadır." diye konuştu.

Topluluk üyelerinden Ayşe Kaya da küçük çocukların yüzünü güldürmenin çok güzel bir şey olduğunu kaydederek, "Onların yüzündeki o tebessümü görmek bizi mutlu ediyor. Yoksa kimsenin küçük bir kaleme ihtiyacı yok. Bizim amacımız bu çocukları görmek, onların yaşadığı ortamı görmek istiyoruz. Ben bu okulda olmaktan çok mutluyum." diye belirtti.

Topluluk üyelerinden Fatma yıldız da şöyle konuştu: "Buraya gelince kendi çocukluğumuzu da hatırlıyoruz. Biz de köy çocuğuyuz. Biz de onlar gibi zahmetle okuduk. Bundan dolayı onları anlayabiliyoruz. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Topluluk üyeleri daha sonra öğrencilerle okul bahçesinde oyunlar oynadı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir