• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
"Halkın parasının festival ve konserlere harcanması kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, halkın parası ile yapılan festival ve konserlerin israfa sebep olduğunu hatırlatarak "Bu tür festival ve konserler kabul edilemez." dedi.

Beraberindeki bir heyetle esnaf ziyareti gerçekleştiren Tasan, halkın dile getirdiği şikâyetleri İLKHA mikrofonuna anlattı. 

"Halkın malı rant aracına döndürülmüş gibi bir algı var"

Tasan, "Son zamanlarda yapmış olduğumuz ziyaretlerde halkımızın, belediyelerimizden israf noktasında şikâyetleri var. Son zamanlarda butik sokaklar yapılıyor. İyi ve sağlam durumdaki yollar tekrar yapılıyor. Halk bu işlerin ranta dönüştüğünü düşünüyor. Çok iyi yerlerin bozulup tekrar yapılması iyi niyet olarak algılanmıyor." dedi.

Tasan, "Belediyelerimizin yaptığı bazı çalışmalar konusunda da haklarını yememek lazım. Bir hareketlenme var. Bir çalışma var ama bunlar hedef odaklı olursa daha mantıklı olur. Çok kötü olan bölgelerimiz var, özellikle o kötü olan bölgelere gidip ilk etapta oralara el atılması bize göre daha mantıklıdır. Çalışmalar bu şekilde olursa kadirşinas halkımız aldığı her hizmete teşekkür etmeyi çok iyi bilir. Ama halkın parasını harcanmaması gereken yerlerin yanı sıra, festivaller ve konserlerle sanatçılara yedirmeni anlamı yoktur. Hele ki bu zor süreçte bu çalışmaların yapılmasını doğru bulmuyoruz." diye konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir