• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Futbolun ünlüleri hükümlülerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesi kapsamında TFF futbolunun ünlü isimleri, Mardin'de hükümlülerle bir araya geldi.

Kente gelen futbolcular Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Oğuz Çetin ve Ergün Penbe, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlülerle buluştu. Futbolcular hükümlülerle yemek yiyerek, düzenlenen konferansta kendileriyle bir süre sohbet etti.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, insanoğlunun yeryüzünde var olduğu günden beri suç, ceza ve bu cezanın da kurumu olan infazın süre geldiğini belirtti.

Günümüz modern toplumlarda artık infazın amacı insanlara, kişilere ceza vermek yerine kişiyi ıslah etme, toplumla bütünleştirmeye, toplumun adaptasyonları sağlamaya yönelik olduğunu vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda tüm ceza infaz kurumlarında olduğu gibi Mardin Ceza İnfaz Kurumumuzda da hükümlülerin, tutukluların dışardaki hayatına adaptasyonunu sağlamak adına çeşitli etkinlikler Adalet Bakanlığın izni ve imkânları dâhilinde yapılmakta. Bu kapsamda da futbolumuzun efsane olmuş, onlardan futbolu öğrendiğimiz kendimizi futbol adına örnek aldığımız futbolcularımızla buradayız. Bu etkinlikte katkıda bulunan tüm bakanlık yetkililerine teşekkür ederim."

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti ise yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığının 11 yıldır kurulduğunu ve tüm gençler için hizmet ettiğini söyledi.

Ülkenin bütün gençlerini benimsediklerini, onların umutları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Carti, "Ülkenin bütün gençleri bizim gençlerimiz, üniversitede okuyanda, meslek lisesinde okuyanda, sanayide çalışanda, tutuklu bulunan gençte bizim gencimiz. Türkiye'nin genç bir nüfusu var ama aslına bakarsanız verilere göre yaşlanmakta olan bir toplumuz ama halen Avrupa ülkelerine göre genç bir nüfusumuz var. Genç nüfusun olması her zaman bir avantaj anlamına gelmiyor. Uygun politikalar uygulamak, üretmek ve bunları hayata geçirmekle ancak bu demografik durumu bir avantaja dönüştürmek mümkün, aksi halde hem ülkenin gençliğine, hem de geleceğini heba edersiniz. Biz bakanlık olarak vizyonu olan Türkiye'nin vizyonunu hayata geçirecek gençler yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Bu anlamda bütün gençler bizim kapsama alanımızda. Tümüne göre çeşitli politikalar, programlar uyguluyoruz." diye konuştu.

Konferansta futbolcular Gültiken, Mandıralı, Çetin ve Penbe hükümlülere geçmiş yıllarda ne zorluklarla maçlara gidip geldiklerini ve kendilerini nasıl geliştirdikleri ile ilgili bilgiler verdi. Konferansın ardından futbolcular, hükümlülerle maç yapmak için cezaevinin sahasına çıktı.

Karşılaşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Futbolculardan Hami Mandıralı şunları söyledi:
"Daha öncede gelmiştim şimdi bunu taçlandırdık, daha da güzel geldi. Mardin insanları çok sıcakkanlı, bizi çok güzel karşıladılar, bunu için Mardin halkına çok teşekkür ediyorum. Medeniyetin birleştiği, buluştuğu memleket şehir kent, çok güzel dokuları çok farklı, bugün güzel yerler gezdik gördük. Mardin'i gezerek yüreğimizi daha farklı taçlandırdık. Futbolun ustaları gençlerle buluşuyor, halkla buluşuyor, genç hükümlülerle buluşuyor, projeleri bizim içinde değişik bir süreç, değişik bir yaşam tarzı oldu. Biz hoşumuza giderek bu etkinliği yapıyoruz, onun için gençlerle buluşuyoruz, halkla buluşuyoruz, sohbetler, diyaloglar, yemeler, konuşmalar, paneller bunlar bizi keyiflendiriyor. Umut ediyorum ki bu gençlerimizi de halkımız da mutlu ediyordur."
Daha sonra yapılan karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir