• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Gazeteciler sağlıklı yaşam için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Gaziantep'te, merkez Şahinbey Belediyesi tarafından "Sağlıklı Yaşam İçin Her Gün On Bin Adım Atın" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi. Kentte görev yapan gazetecilerinde katıldığı yürüyüşte yağmurun altında yürüyüş yapıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından "Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerden oluşur" ve "Sağlıklı Yaşam İçin Her Gün On Bin Adım Atın" sloganıyla her hafta cumartesi günü düzenlenen yürüyüşe bu hafta kentte görev yapan gazetecilerde katılarak yürüyüş yaptı. Etkinliğe katılanlar, yürüyüşün ardından çeşitli spor hareketleri de yaptı.

Kavaklık Parkı'nda düzenlenen yürüyüşe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazeteciler, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesi sağlıklı yaşam için her gün 10 bin adım atmaya davet etti.

Tahmazoğlu, "Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerden oluşur" ilkesiyle hareket ettiklerini ve spor yapmanın sağlıklı bir toplum için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Sağlıklı bir yaşam için mutlaka spor yapılması gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Biz de bu anlamda özellikle vatandaşlarımızın topluca spor yapmaları için Kavaklık Parkı'nda her hafta cumartesi günleri yürüyüş düzenliyoruz. Yürüyüşümüze her hafta katılım sayısı artıyor. Değişik gruplardan, kurumlardan kişiler yürüyüşümüze katılıyor. İnsanlarda bir farkındalık oluştu. Tahmin ediyorum ki bundan sonra da yürüyüşlerimiz daha kalabalık olacak." dedi.

"Spor yapalım spor sağlıklı kalalım"

Şahinbey Belediyesi olarak sporu ve sporcuya desteklediklerini ve bu anlamda verdikleri destekler ile ilgili bilgi veren Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimiz günden beri yapmış olduğumuz spor tesisleri, kapalı spor salonuları, yüzme havuzları, fitness salonları, tüm parklarda yürüyüş alanları ve parklara koymuş olduğumuz spor aletleri ve yine öğrencilere karne hediyesi olarak spor ayakkabısı, forma ve eşofman takımı hediye etmek suretiyle onlara spor malzemeleri de vererek spor yapmalarını teşvik ediyoruz. Spor yapalım spor sağlıklı kalalım." ifadelerini kullandı.

"Sporu hayatımızın bir parçası yapmak gerekiyor"

Sağlıklı bir yaşam her gün mutlaka 10 bin adım yürümenin önemine değinen Tahmazoğlu, "Mutlaka sporu hayatımızın bir parçası yapmak gerekiyor. Yürüyüş bunların en hafifidir. Biz her gün koşabiliriz bisiklete binebiliriz, farklı spor dallarını yapabiliriz. Bu sporlar gerçekten insan sağlığı açısından çok önemlidir. Hiçbir şey yapamıyorsak en azından mutlaka günde 10 bin adım yürüyüş yapalım." Diye konuştu.

"Herkesi bu yürüyüşe davet ediyorum"

Bugünkü etkinliğe kentte görev yapan gazetecilerinde katıldığını belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Basın mensuplarımızda yine toplumumuzun bir parçası. Onların da spor yapması gerçekten önemli ve onlarında gelip burada spor yapması inşallah sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından ve kendilerinin sağlığı açısından çok önemlidir. Herkesi bu yürüyüşe davet ediyorum."

Muhtarlar olarak etkinliğe katıldıklarını belirten Haci Yıldız da "Sağlıklı bir yaşam için başkanımız ve muhtar arkadaşlarımızla birlikte yürüdük. Ben bu konuda ve diğer konularda bizlere yardımcı olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe herkesin katılması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Spor insan sağlığı açısından çok önemlidir"

Etkinliğe öğrencileriyle birlikte katıldıklarını belirten Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu yetkilisi Sümeyra Akkuyu, "Bugün 40 öğrencimiz ile birlikte bu etkinliğe katıldık ve öğrencilerimizin spora olan ile ilgilerine katkı sağlamış olduk. Şahinbey Belediyesine de çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz çok mutlular. Spor insan sağlığı ve insan vücudunun hücreleri için de çok önemli bir etkinliktir. Zaten sabah olması, böyle çok güzel bir havada oksijeni içimize çekmemiz çok güzel oldu." diye belirtti.

Öğrencilerden Rüveyda Direk ise "Sağlık için buradayız. Spor sağlık içindir ve biz de sağlıklı bir gelecek için burada yürüyoruz. Etkinliği çok güzel buldum, samimi bir ortam var. Bu etkinlik her hafta oluyor. Bu etkinlik için başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kübra Yılmaz da "Sağlıklı bir yaşam için buraya geldim. Şahinbey Belediyesine de böyle bir etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Spor insan sağlığı açısından çok önemlidir. Onun spor yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Zeynep Altan da spor yapmanın önemli olduğunu ve sağlıklı bir yaşam için de herkesin bu etkinliğe katılması gerektiğini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir