• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Batman`da kimyasal atık tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman, Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile UMKE tarafından kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) atık tatbikatı yapıldı.

Kurumların ortak uygulamalı KBRN saha tatbikatında gerçeği aratmayan görüntüler yaşandı. Tatbikat, DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Malabadi Dinlenme Tesisinde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Batman İl Müdürlüğü, "Tatbikatımızın senaryosu gereği; tarihi Malabadi Köprüsü civarında, açık bir arazide terk edilmiş durumda bırakılan ve içinde kimyasal atık bulunan iki varilden sızan sıvıdan kaynaklı çevrenin kirlenmiş olduğu varsayılmıştır. Kimyasal atıkla kirlenmiş bölge sıcak bölgede bulunan 3 kişide; öksürük, gözde yaşarma, ciltte kaşıntı, nefes almada güçlük ve baygınlık gibi belirtilerin ortaya çıkması üzerine ihbar haberini alan Batman AFAD Müdürlüğümüz tarafından olay yerine intikal edildi. Sıcak bölgede A Tipi kıyafet giyerek inceleme yapan Arama Kurtarma Timi, sızıntının kaynağına ulaşıp sızıntı daha fazla yayılmadan önlemini aldıktan sonra güvenli bölgenin oluşmasını sağladı. Bu sırada ılık bölgeye alınan yaralıların dekontaminasyonu ( arındırma ) yapıldıktan sonra UMKE ekibi tarafından en yakın hastanelere ulaştırılmaları sağlandı." ifadelerine yer verdi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir