• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
"Eski Türkiye`nin hortlamasına geçit verilmemelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Eğitim-Bir-Sen/Memur-Sen Mardin Şube Başkanlığı, Danıştay'ın öğrenci andı kararına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Şube binasında yapılan basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer okudu.

Değer, "2013 yılında toplumun büyük çoğunluğunun beklentileri üzerine hukuk devleti olmanın ve demokratikleşmenin bir gereği olarak andımız kaldırılmış ve sivilleşme adına önemli bir kazanım elde edilmişti. Gerici, baskıcı, militarist, totaliter zihniyetin ürünü olan öğrenci andının kaldırılmasına, toplumsal barışın ve uzlaşının sağlanması, demokratik bir Türkiye'nin inşası adına Eğitim-Bir-Sen olarak biz de destek vermiştik. Ancak Danıştay 8. Dairesi, idarenin takdir hakkını hiçe sayarak, hukuki denetimin dışına çıkıp hiçbir pedagojik ve bilimsel verilere dayanma ihtiyacı duymadan ilköğretim okullarında 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiştir. Pedagojik veya hukuki hiçbir dayanak göremediğimiz gerekçeli kararda, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakat bir yana uluslararası hukuk ve anayasa dahi görmezden gelinmiştir." dedi.

Siyasi iradeye daha önce verdikleri kararın arkasında durmaları çağrısında bulunan Değer, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanına ve Milli Eğitim Bakanlığına 2013'te verdikleri bu kararın arkasında durma çağrısı yapıyoruz. Bu konuda sorumluluk siyasi iradenindir. Danıştay'ın aldığı ideolojik nitelikteki bu karar öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişimdir." şeklinde konuştu.

Değer, son olarak evrensel hukuka aykırı bu karara tepkisiz kalınmaması gerektiğini ve toplumsal kazanımların kararlılıkla korunması gerektiğini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir