• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
"Muhtarlar vatandaşla devlet arasında köprü işlevini yürütendir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da muhtarlar tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Valilik bahçesinde "Muhtarlar Günü" kutlama programı düzenlendi.

Programa merkez ile köylerdeki muhtarlar katıldı.

Kutlama programında muhtarlar adına bir konuşma yapan Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, muhtarlıkların halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynadığını söyledi.

Padir, "Diğer yandan da hem geleneksel hem de günümüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden muhtarlıklarımız; yönetime katılımcılığı kolaylaştıran, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini yetkili makamlara ileten ve takibini yapan geleneksel ve tarihi kurumlarımızdır." dedi.

Padir, muhtarlık müessesinin halka en yakın, iyi kurumsallaşmış ve halkın taleplerine yerinde hızlı ve doğrudan cevap verebilecek, merkez ile yerel, devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturan geleneksel sistemin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Muhtarın halka en yakın seçilmiş yönetim birimi olduğunu vurgulayan Padir, "Muhtarlıklar, devletin halkla en sıcak temas noktası, halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır. Halkı yönetimin uygulamalarından haberdar eder, halkın devletle ve siyasetle kaynaşmasını sağlar. Merkezi idarenin ve kamunun önemli bir paydaşı olarak yükünü hafifletir, çalışmaları kolaylaştırır ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansı arttırır. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren muhtarlar, özetle sistemin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Muhtarlar, halkın taleplerini yetkili makamlara ulaştıran, yetkili makamların da hizmetlerini halka ulaştıran ve bu manada vatandaşla devlet arasında köprü olma işlevini yürüten ilk ve tek kurumdur." ifadelerini kullandı.

Kutlama programı yapılan törenin ardından son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir