• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni dönem asgari ücetin ilk etapta 2 bin lira, sonrasında ise 2 bin liranın üstünde olacak şekilde yenden ayarlanması gerektiğini söyledi. Asgari ücretlinin dayanma gücünün kalmadığını belirten Atalay, “Türk-İş yönetimiyle önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına müracaat edeceğiz. Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerini geriye çekelim diyeceğiz. 2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu. Çünkü baktığınız zaman erimeye ancak öyle rakam geliyor” diye konuştu.

İSTEK MAKUL OLMALI
Sendikanın Afyonkarahisar`da düzenlediği eğitim seminerinde konuşan Atalay, Türk-İş'in 4 milyon civarında üyeye sahip olduğunu ve sendika olarak hata yapmamaya dikkat ettiklerini, Bakanlığa giderken taleplerin makul olmasına özen gösterdiklerini kaydetti. Atalay, “Şimdi ben çıkıp '4 bin lira, 5 bin lira' derim. Bir zamanki siyasetçiler gibi sendikalar da sallar. Sallamak kolay. Makul ve mantıklı şeyleri söyleyerek netice almak lazım. Yani afaki konuşmanın hiçbir anlamı yok. Geçen ziyaretimize DİSK başkanı ve heyeti geldi. Sonra arkamızdan yaptıkları açıklamada, 'Türk-İş 2 bin liralık rakamı makul, katılıyoruz ve destek veriyoruz' dediler. Onlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kararları takip edin”
Sendika seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Atalay, “Genel başkan seçtiğinizde onun arkasında kapı gibi durun. Kapı gibi durmazsanız işverenler, siyasiler sizlerle oynamaya devam ederler. Eninde sonunda siyaseti biz çalışanlar yöneteceğiz. Çünkü zahmet çekiyoruz” ifadelerini kullandı.