• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel ırkçılık veba salgını gibi yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagauz Özerk Yeri'nde yaptığı konuşmada, "Avrupa başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde etnik ve kültürel farklılıklar kaşınmaya çalışılıyor. Asırlardır aynı toprağı paylaşan, aynı havayı soluyan, geçmişi ve geleceği ortak olan toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir ucunda, âdeta bir veba salgını gibi, gün geçtikçe yayılıyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor." dedi.

Resmî ziyareti dolayısıyla Moldova'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gagauz Özerk Yeri Kent Meydanında Gagauzlulara hitaben bir konuşma yaptı.

"Fiziki sınırımız olmasa da biz Moldova'yı komşu ülke olarak görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Moldova arasındaki bağlar, Gökoğuz Yeri'ni de içine alacak şekilde, son 16 yılda her alanda daha da perçinlenmiştir. Bugün iki ülke, tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakındır. Fiziki sınırımız olmasa da biz Moldova'yı komşu ülke olarak görüyoruz. Moldovalı dostlarımızın dertleriyle dertlenmeyi, sevinçleriyle mutlu olmayı bir görev biliyoruz. Moldova'nın toprak bütünlüğünün korunmasına büyük önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Moldova'nın dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşması için gayret sarf ediyoruz"

Konuşmasında, Avrupa başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde etnik ve kültürel farklılıkların kaşınmaya çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asırlardır aynı toprağı paylaşan, aynı havayı soluyan, geçmişi ve geleceği ortak olan toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir ucunda, âdeta bir veba salgını gibi, gün geçtikçe yayılıyor. İslam karşıtlığından yabancı düşmanlığına, etnik milliyetçilikten terörizme kadar birçok sorun bir arada yaşama idealimize sekte vuruyor. Buradaki soydaşlarımızın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova ziyaretine ilişkin, "Baş başa ve heyetler arası görüşmelerimizde, ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine yükseltme kararı aldık." değerlendirmesinde bulunarak, "Bu kararın, dost ülke Moldova ile yeni bir dönemin kapılarını açacağını düşünüyoruz. Moldova ile kurduğumuz ortak geleceğin köprüsü sizlersiniz. Sizin gücünüz Moldova'nın gücü, Moldova'nın gücü sizin gücünüzdür." diye ekledi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir