• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
İran: ABD blöf yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Ulusal Petrol Şirketi'nden yapılan açıklamada, ABD'nin, İran'ın petrol satışını sıfıra düşüreceği iddiasının siyasi bir blöf olduğu değerlendirmesi yapıldı.

4 Kasım'da İran'a yönelik yeni ABD ambargoları yürürlüğe girmeden önce, İran Ulusal Petrol Şirketi Başkanı Ali Kardor, ABD Başkanı Trump'ın, aylardır İran'ın petrol satışlarını düşürmek adına çaba sarf ettiğini söyledi.

"ABD Başkanı elinden geleni ardına koymadı ama o da biliyor ki İran'ın petrol satışını sıfıra düşüreceğiz söylemi siyasi bir blöftü." diyen Kardor, ülkesinin yaptığı petrol satışlarından elde ettiği gelirleri tahsil etmek konusunda da bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. Kardor, gerekli olması halinde ödemeleri Amerikan doları yerine Euro olarak da kabul edebileceklerini belirtti.

ABD'li yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda İran'ın bölgedeki faaliyetlerinden dolayı bu ülkenin petrol satışını sıfıra düşüreceklerini söylemişlerdi.

ABD yönetimi müttefiklerine İran'ın petrol ihracının kısılması konusunda baskılar yaparken başta Suudi Arabistan olmak üzere diğer OPEC ülkeleri ve Rusya'dan da talebin karşılanması için petrol üretimi arttırmasını istiyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir