• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ziraat Odası Başkanı ve Ulusal Pamuk Konsey Üyesi Süleyman İskenderoğlu, ektikleri arpa ve mercimekten sonra anız yakmadan sürülen tarladan ikinci kez verimli ürün elde ettiklerini belirterek, vatandaşları anız yakmadan ikinci bir ürün ekmeye davet etti.

Diyarbakır'da, arpa ve mercimek hasadından sonra pamuk ekerek ikinci bir ürün elde eden İskenderoğlu, ilk defa uygulamaya koydukları 'ikinci ürün pamuk projesi' hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Anız yakmadan sürülen tarladan ikinci bir ürün alınacağını söyleyen İskenderoğlu, çiftçilere, anız yakmayarak ikinci bir ürün elde etme imkânlarının olduğunu vurguladı.

Yaptıkları uygulamayla ek bir gelir elde ettiklerini ve ekonomiye de katkı sağladıklarını dile getiren İskenderoğlu, "2 yıldır üzerinde çalıştığım bir projeydi bu. 40 dönümlük arazide, arpadan sonra ikinci ürün olarak pamuk ektik. Bu pamuk hem Diyarbakır'ın hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Gelecek yıl 150 ile 250 dönüm arası ikinci ürün pamuk ekmeyi düşünüyoruz. Ektiğimiz ikinci ürün, verim bakımından birinci üründen hiçbir farkı yok. En önemlisi anız yakmadan direk çifti sürerek ikinci ürünü ektik. İkinci ürün ekildiği zaman gelir bakımından ek bir kaynak da olmuş olacak. Geçen yıl deneme yaptık ve bu yıl verimini gördük. Anız yakmadan ikinci ürünü ekmeyi bütün çiftçilere de tavsiye ediyorum. Diyarbakır ve çevresinde merak edip görmek isteyen üreticilerimiz varsa arazide gösterebiliriz." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)