• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Üniversite öğrencilerinden -duruş bozukluğu-nu önleyecek buluş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı`nca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması`nda Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü 2017-2018 yılı mezunlarından Ahmet Çalışkan, Ali Tuncay Yılmaz, Deniz Baran Demirhan, Oğuzhan Harman ve Samet Yıldız geliştirdikleri “PosTRue; Postür Takip ve Uyarı Cihazı Prototipi” ile Samsun bölge sergisi kapsamında ‘Tekno Girişimcilik` kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. İnsanların yaşantıları içerisindeki postür (duruş) bozukluklarını düzeltmek ve yanlış postür sebebiyle oluşan rahatsızlıkları önlemek adına kişiyi takip eden, uyaran giyilebilir ve mobil uygulamalı bir çözüm olan ‘Postür Takip ve Uyarı Cihazı` projesi, yarışmada büyük beğeni topladı.

CİHAZ CEP TELEFONUYLA BLUETOOTH ÜZERİNDEN BAĞLANTI KURUYOR

Geliştirdikleri giyilebilir cihazın, kişinin duruşunu bozduğu anda uyarı verdiğini vurgulayan Ali Tuncay Yılmaz, "Bu uyarıyı iki farklı şekilde gerçekleştiriyor. Cihaz hem fiziksel titreşimle hem de mobil uygulamadan görsel bildirimle uyarıyor. Omurga boyunca sensörler yerleştirdik. Bu sensörlerden alınan verileri derleyerek sonuca varıyoruz. Cihaz cep telefonuyla bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor. Sensörden alınan verileri uygulamaya gönderip kişiye görsel olarak sunuyor. Grafiksel olarak haftalık ve aylık veriler de sunuyoruz. " dedi

FİNAL SERGİSİ 12-14 KASIM TARİHLERİNDE ANKARA`DA

Bölge sergilerinde birincilik ödülü kazanan projeler, 12-14 Kasım 2018 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan final sergisinde yarışacaklar. Final sergisi 15 Kasım 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonu`nda gerçekleşecek olan ödül töreni ile son bulacak. Her alt kategoride birinci olan projeye 10 bin TL, ikinci olan projeye 7 bin 500 TL ve üçüncü olan projeye 5 bin TL para ödülü verilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir