• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Alimler şehit mezarlıklarını ve tarihi yerleri gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır`da Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) tarafından düzenlenen 3'üncü Âlimler Buluşmasına katılan Doğu, Batı ve Güney Kürdistanı`ndaki âlimler heyeti, Batman`ı ziyaret ederek tarihi yerleri ve katledilen Müslümanların mezarlıklarına ziyaret gerçekleştirdi.

İki gün süren “3`üncü Âlimler Buluşması” programının ardından Batman`a gelen âlimler, ilk olarak HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ve Erdemli Eğitimciler Cemiyetini ziyaret etti.

Batman`daki eski camileri gezen âlimler, ildeki cami mimarisini çok beğendiklerini belirterek, camilerde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki metfun bulunan Müslümanların mezarlıklarına yapılan ziyaretin ardından HÜDA PAR yetkililerinin eşliğinde tarihi Hasankeyf ilçesini geçen âlimler, burada tarihi yapıları gezerek Hasankeyf`e hayran kaldıklarını, Hasankeyf`in Batman için çok değerli olduğunu belirttiler. Hasankeyf kalesini, eski yerleşkelerini gezen âlimler fotoğraf çektiler.

Âlimlere Hasankeyf tarihini anlatan HÜDA PAR İstişare Kurulu üyesi İsa Aydın ve Ahmet Seyidoğlu ile HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, âlimlere Batman`ın kültürel yapısı hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Âlimlere Batman`ın tarihi yerlerini gezdiren HÜDA PAR yetkilileri, âlimler buluşmasının birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olduğunu ifade ettiler.

“Ziyaretler vahdet açısından önemli”

Bu tür ziyaretlerin vahdet açısından çok önemli olduğunu belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, “Malumunuz Diyarbakır`da 13-14 Ekim`de 3. Âlimler Buluşması programı yapılmıştı. Bu münasebet ile Kürdistan`ın dört bir parçasından âlimler buluşmuştu. Toplantıdan sonra bazı âlimler Batman`ı da ziyaret ettiler. Bizde kendilerine eşlik ettik, özellikle Batman`da gitmek istedikleri, görmek istedikleri yerlere götürüp ilimizi tanıttık. Âlimlerimiz partimizi de ziyaret ettiler. Elbette ümmetin arasındaki birlik ve beraberlik oluşmasına sebebiyet veren bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Bizler parti olarak İran, Irak, Suriye Kürdistan`ına ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerin ümmetin vahdeti açısında önemli olduğunu düşünüyoruz. Müslümanların birliğinin, Müslümanların buluşmaları ile oluşacağını düşünüyoruz. Bu yüzden bu gibi programların önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir