• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
"MAŞERİ VİCDAN" 28 ŞUBAT ZULMÜ BİTSİN İSTİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAHMUT BULUT- DOĞRUHABER

Af konusundaki tartışmalar devam ediyor. MHP`nin gündeme getirdiği ve daha çok katil, hırsız ve uyuşturucu satıcılarını kapsayan af teklifi kamuoyunda infiale neden olurken 28 Şubat mağdurlarının af kapsamına alınmıyor olması vicdanları yaralamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber HÜDA PAR da affın devlete karşı işlenmiş suçlarda işletilmesinin uygun olacağı görüşünü paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son af tartışmalarının rahatsızlığı daha da artırdığına dikkat çekerek, “Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor.” diye konuştu. Maşeri vicdan ise 15-20-25 yıldır suçsuz yere cezaevlerinde olan 28 Şubat mağdurlarına yaşatılan zulmün bitmesini istiyor.

21 YIL GEÇTİ AMA ZULÜM DEVAM EDİYOR

Bundan tam 21 yıl önce halka rağmen halk için 28 Şubat darbesini gerçekleştirenler; bu zulmün bin yıl süreceğini iddia etmişti. Geldiğimiz noktada birçok alanda bu karanlık süreçle hesaplaşılsa da bu dönemin görülmeyen en büyük mağduru Yusufiler halen adalet bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da “Suçsuz yere 10-15 yıl hapislerde çürüyen vatandaşlarımız var.” sözlerine rağmen bu konuda henüz bir adım atılmadı ve mağduriyetler giderilmedi. Gerek mağdurlar, gerek mağdur aileleri ve gerekse de kamuoyu bu karanlığın bir an önce son bulması çağrısında bulunuyor.

KİMİ HASTA, KİMİ YAŞLI, KİMİ YATALAK…

Adaletin bir tülü kendilerine uğramadığı 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları yusufilerin çektiği acılar yürekleri dağlıyor. Kimi on yıllardır cezaevinde olmanın etkisiyle hastalandı, yaşlandı, ameliyatlar geçirdi ancak adalet kendilerine uğramadı. İşte o mahkûmlardan bazıları…


Yasin Demir

YASİN DEMİR ÖLÜMCÜL HASTA

28 Şubat sürecinden sonra İslami faaliyetleri dolayısıyla tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 17 yıldır cezaevinde bulunan Yasin Demir, cezaevinde Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonu hastalıklarına yakalandı ve rahatsızlıkları kronikleşti. Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tek kişilik odada tutulan Demir, hastalığı raporlandırılmış olmasına rağmen, Adli Tıp Kurumu ve Ankara Numune Hastanesi'nden ‘tedavi edilebilir' raporu almış ve cezaevinde kalmaya mahkûm edildi. Günden güne rahatsızlığı şiddetlenen Demir, zor günler geçirmekte. Son olarak CHP heyetinin hasta mahkûmlar üzerinde yaptığı araştırmalar neticesinde tahliye edilmesi gereken isimler arasında yer almış, buna rağmen girişimler sonuç vermemişti. 6411 sayılı kanun değişikliği ile tahliye edilmesi gereken Demir, kendisine tahliye kapısını açacak raporu Adli Tıp Kurumu'ndan alınamamakta. Adli Tıp Kurumu'nun ihmalleri daha önce de birçok mahkûm üzerinde görülmüş, ancak ağır koma halleri ve ölümler neticesinde hasta mahkûmlarla kamuoyu tanışabiliyor.

SARA HASTASI FARUK BELKAVLİ

Sivas davası mahkumu Faruk Belkavli tam 25 yıldır tutuklu. Hemen hemen her gün sara krizleri geçiren Belkavli, tahliye edilmeyi beklerken Temmuz 2016'da Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nden, ailesine daha uzak olan Kırşehir E Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Ağır sara hastası Belkavli'nin ailesine daha yakın cezaevlerine nakledilmesi yönünde verdiği dilekçeleri ise reddedildi.

SAKATLIK TEHLİKESİ BULUNAN ÖMER FARUK GEZ

Belkavli gibi Sivas olaylarına karıştığı iddiasıyla 25 yıldır cezaevinde olan Ömer Faruk Gez, ayağından rahatsız. Gez, ikinci kez ameliyat olmayı bekliyor. Sakat kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan Gez, bulunduğu Kırşehir Cezaevi'nin ailesine uzak mesafede olması dolayısıyla anne-babasıyla çok zor görüşebiliyor.


Ahmet Turan Kılıç

84 YAŞINDA BİR MAHKUM: AHMET TURAN KILIÇ

Ahmet Turan Kılıç, 25 yıl önce 59 yaşında cezaevine girdi. Şu an 84 yaşında. Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne ait televizyonu tamir ettikten sonra konulan video kaseti izlerken Aziz Nesin'i eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Kılıç, kalp ve tansiyon hastası. Yürüyemeyecek halde olan, bazı açık görüşlere dahi katılamayan Kılıç, namazlarını sandalyede kılabiliyor ve ilaçlarla hayatını sürdürüyor.


 Şeyhmus Alpsoy

ALPSOY KOLON KANSERİ, BABASI YÜRÜMEKTE BİLE ZORLANIYOR

Yaklaşık 19 yıldır cezaevinde bulunan Şeyhmus Alpsoy, cezaevinde yakalandığı hastalığa zamanında müdahale edilmemesi nedeniyle zor günler geçiriyor. 28 Şubat mağduru olan eşinin yaklaşık 19 yıldır cezaevinde olduğunu belirten Suat Alpsoy, eşi Şeyhmus Alpsoy'un cezaevinde tutulmasının tek sebebinin İslami kimliğinden kaynaklandığını söyledi. Alpsoy'un hastalığının epeyce ilerlediği ve bir hastanede eşinin de refakatinde tedavisinin sürdüğü ancak cezaevi şartlarında tedavinin çok zor olduğu ifade edildi.

MEHMET EMİN ALPSOY YAŞLI VE HASTA

İslami kimliğinden dolayı yaklaşık 19 yıldır cezaevinde bulunan Mehmet Emin Alpsoy, yakalandığı hastalığa zamanında müdahale edilmediği için zor günler geçiriyor.73 yaşında ve tek başına kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar da hasta olan Alpsoy, bel fıtığı ve ayağındaki problemden dolayı da ayağa kalkmada ve yürümede zorluk çekiyor. İlerleyen yaşı nedeniyle yaşadığı hastalıkların etkisinin daha da arttığını söyleyen Alpsoy ailesi, "Kemik erimesi, bel fıtığı ve yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılayamama bizleri de çok sıkıntıya düşürüyor. Daha önce çocuğu Şeyhmus Alpsoy onun ihtiyaçlarını karşılıyordu. Şimdi onun da ağır hastalığa yakalanması her ikisini de çok kötü etkiledi. Bunca sıkıntıyı yetkililer nasıl görmezler anlamıyoruz." şeklinde konuştu.

OLAM`IN DAMARLARI TIKANDI, DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Mehmet Olam, 18 yıldır cezaevinde. Cezaevine girdikten sonra kendisi bazı hastalıklara yakalandı. Kalp hastası ve şu an hastalığı devam ediyor. Hastaneye götürüldüğünde bir damarında tıkanma, bir damarında da daralma tespit edildi. Bir damarına müdahale edip açtılar, diğerine de stent taktılar. Tabi bel fıtığı ve şeker ile tansiyon rahatsızlıkları da kendisinde oluştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir