• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Sonucu Önceden Belli Olmayan İlk Seçim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oy verme işlemi sabah saat 08.30’da başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanılan merkezlerde kuyruklar oluştu. Mısırlıların çoğu, ilk kez oy kullandıklarını, ilk kez bir referandumun sonucunu önceden kimsenin tahmin edemediğini ifade ederek ülke geleceği için çok ümitli olduklarını söylediler.

Mısır cumhurbaşkanlığına aday olması beklenen Amr Musa, Dobara ilköğretim okulunda oy kullandı. Musa, `vicdanımın bana seslendiği şekilde oyumu kullandım` dedi. Amr Musa ülkede henüz siyasi yeni siyasi partilerin kurulmadığını ifade ederek, referandumda hayır oyu kullancağını belirtmişti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı için adı geçen ikinci isim Muhammed el Baradey de hayır oyu kullanacağını açıklamıştı.

Müslüman Kardeşler ile Mübarek’in partisi olarak bilinen Ulusal Demokratik Parti ve bazı diğer partiler ülkede istikrarın tekrar sağlanması için evet diyeceklerini açıkladı.

Sonucu tahmin etmek zor, herhangi bir istatistiki çalışma da yapılmadı. Ancak, ilk izlenimlerimiz, Mısırlıların çoğunun, referandumdan evet çıkacağını tahmin ettiği yönünde.

Bugün gerçekleşen ilk referandumu, Mısır`daki askeri yönetim, `ülkede onlarca yıldan beri yapılacak ilk hür oylama` olarak takdim etmişti.

Mısırlılar, referandumda dokuz maddelik değişikliğe onay verip vermediklerini belirtecek. Halk oylamasında, çoğunluk, anayasada yapılması önerilen değişikliklere ``evet`` oyu verirse, ülkede bu yıl içinde parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri yapılmasının önü açılacak.

Kaynak:Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir