• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
TESSEP`ten İzmir`deki ahlaksızlığa tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) İzmir Temsilciliği, kentte eşcinsel 2 kişinin sözde evlilik gerçekleştirmesine ve para karşılığında erkeklerin öpüştürülmesine tepki gösterdi.

TESSEP) İzmir Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İzmir'de gerçekleşen hadisenin "Müslümanım" diyen kimselerin içini acıtan, "bu toplum nereye gidiyor" dedirten vahim bir olayın yaşandığı belirtildi.

"Bu tür aşağılık duruma imza atanların yarın resmiyette de bunun önünü açmaya çalışacakları kuşkusuzdur"

"İzmir'de formalite icabı eşcinsel evliliği yapıldı. Çifti, arkadaşları da yalnız bırakmadı." şeklinde bazı haber sitelerinde yer alan ahlaksızlığına sessiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kur'an-ı Kerim'de hayatları bizlere örnek olan Peygamber kıssalarından Lut aleyhiselamın kavminin helak sebebi olan eşcinsel sapıklığın alenen yapılabiliyor olunması sorumluluk sahibi her Müslümanın kendisini sorgulamasını gerektirmektedir. Bir kötülüğü yapan kadar o kötülüğe eliyle veya diliyle engellemeyenlerin veya en azından kalbiyle buğzetmeyenlerin de o kötülüğe bir nevi ortak oldukları düşünüldüğünde ses getiren herhangi bir tepkinin gelmemiş olması da yine teessür edici bir hadise olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çeşit ahlaksızlıkların aleni bir şekilde halka duyurulması peşi sıra gelecek rezaletlerin habercisi konumundadır. Bu tür aşağılık duruma imza atanların yarın resmiyette de bunun önünü açmaya çalışacakları, çeşitli hakları talep edebilecekleri ise kuşkusuzdur."

Söz konusu çirkeflik gündemdeki yerini korurken benzer bir ahlaksızlığın da kentte yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Daha bu haberin sıcaklığı gündemde yerini korurken bir de erkek çocuklara para karşılığında birbirlerine müstehcen denebilecek hareketler yaptıran insanlıktan nasibini almamış bir takım kimselerin, sosyal medyadaki görüntüleri önceki ahlaksızlığın üstüne adeta tuz biber oldu." denildi.

Açıklamada, "Allah Celle Celalühu,  bir toplumu, helak sebebi olan böylesi fiilin alenen işlenecek dereceye gelmesi, pervasızlaşan bu kimselerin varlığı ve bunu topluma normal bir hareket olarak sunmaları, üzerinde düşünülmesi ve sebeplerinin irdelenmesi gereken konulardandır. Ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı, yüzde doksanından fazlasının Müslüman olduğu ülkemizde Müslümanların haram kabul ettiği bir fiilin alenen sunulması "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak" deyimini akıllara getiriyor."

"Yetkililer bir an evvel harekete geçmeli"

Yetkililere çağrıda bulunulan açıklamada, "Yetkililerin bir an evvel harekete geçmesi, ahlaki ilkeleri hiçe sayan kişi ve kurumlara gereken cezayı vermesi, ve bunu yasal düzenlemeyle koruma altına alması toplumsal ahlakın bir gereğidir." diye belirtildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir