• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Çocukların alıç toplaması renkli görüntüler oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta köy çocuklarının okuldan sonraki boş zamanlarında dağlara çıkarak öğretmen ve arkadaşları için alıç toplamaları renkli görüntüler oluşturdu.

Muş merkeze bağlı Karabey (Zivzer) köyünün Kamış (Qomiş) mezrasında yaşayan çocuklar, kırsal kesimlerde bakıma ihtiyaç duymadan yetişen ve kış mevsiminin habercisi olarak da bilinen alıçları topluyorlar.

Ağaçların dikenli olmasından dolayı toplamasının hayli zor olduğu alıçları toplayan çocuklar, zahmetine rağmen keyifli vakit geçirdiklerini söylediler.

Topladıkları alıçları ellerindeki poşet ve çuvallara dolduran çocuklar yardımlaşarak topladıkları alıçları ailelerinin yanı sıra hiç alıç yememiş öğretmen ve arkadaşlarına götürüyorlar.

Alıç toplayan çocuklardan Ceylan Demir, keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, "Akrabalarımıza, arkadaşlarımıza ve okuldaki öğretmenlerimize alıç toplamak için buraya geldik. Herkes alıcı çok merak ediyordu. Bizde onlar için alıç toplamaya geldik." dedi.

Herkesin alıç meyvesini sevdiğini söyleyen Berfin Demir ise, "Biz buraya alıç toplamaya geldik. Herkes alıç meyvesini çok seviyor. Bazı arkadaşlarımız daha önce hiç yememiş. Bizler burada topladıklarımızı götürüp onlara vereceğiz. Para ile de satacağız. Kalem ve defter alacağız. Tavsiye ediyorum. Çok güzel ve yararlı bir meyvedir." şeklinde konuştu.

Zeynep Güngör de arkadaşlarının alıcı çok merak ettiğini aktararak şöyle konuştu: "Bizlerde onlar için toplamaya geldik. Gelmişken yaylamızı da gördük. Arkadaşlarımız da burayı çok merak ediyorlar inşallah onlarda bir gün buraları görürler." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir