• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Şiddete uğrayan doktordan savcılığın kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, kendisine şiddet uygulayan A.M.A hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmasına ve tanıkların ifadelerine rağmen, "kovuşturmaya yer olmadığı" şeklindeki karara tepki gösterdi.

Kararla ilgili İLKHA'ya konuşan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta şiddet uygulayanlarla ilgili olarak "Bunların teröristten hiçbir farkı yoktur. Bizim için teröristlerin konumu neyse bunların konumu da odur." ifadelerine atıfta bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın, sağlıkta şiddeti caydırıcı önlemler hususunda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile defalarca görüşmesine ve her yıl yüzlerce sağlıkta şiddet olayı yaşanmasına değinen Aydın, son olarak bir sağlık çalışanının hastası tarafından acımasızca kendi muayenesinde öldürüldüğünü hatırlattı.

Aydın, "Buna rağmen bu kararın verilmesi sağlık camiasını çok şaşırtmış ve bizi derinden yaralamıştır. Sağlıkta şiddeti uygulayanların cezalandırılması için illa ölmemiz mi gerekiyor? 10 sağlık personelinin, doktor, hemşire, tıbbi sekreterin imzaladığı tutanak olmasına ve üç arkadaş emniyet amirliğinde birebir aynı ifadeleri vermelerine rağmen savcı bunların tanıklığını ve şahitliğini tarafsız bulmadığını iddia ederek kabul etmedi. Ve 'kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar verdi. Üstelik savcı, dosya kendisine ulaştıktan 15 gün gibi kısa bir süre sonra bu kararı veriyor. Düşünebiliyor musunuz? Birisi hastanenize geliyor, size küfürler ediyor, açıkça tehdit ediyor, darp etmeye kalkıyor, hatta hastaneye ikinci kez tekrardan gelip aynı davranışları sergiliyor. Sonradan beyaz kod verip olayı savcılığa taşıyorsunuz ve savcılık olaya şahit tüm arkadaşlarınızın şahitliğini ve tanıklığını mesai arkadaşı olduğunuz için bağımsız ve tarafsız olarak değerlendiremeyeceğini belirterek 'somut delil yoktur' diyerek olayı kapatmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Savcılarımız bu şekilde karar vereceklerse Sağlıkta Şiddet Yasası için boşuna uğraşıyoruz"

Kendisine uygulanan şiddetin hastane kameralarında apaçık ortada olduğunu söyleyen Aydın, şahitlerin beyanıyla da elle müdahale söz konusuyken savcının tüm bunları somut bir delil olarak kabul etmediğini söyledi.

İlgili yerlere başvuruda bulunduğunu ve başvurularına devam edeceğini aktaran Aydın, olayın peşini bırakmayacağını söyledi.

Aydın, "Savcı tamamen hukuksuz bir karar vermiştir. Çünkü kimlerin tanık ve şahit olarak kabul edilip edilmeyeceği Türk Ceza Kanunu'nda net olarak bellidir. Savcının burada kanaat kullanmaya hakkı yoktur. Adaleti tesis etmekle yükümlü savcılarımız bu şekilde karar vereceklerse Sağlıkta Şiddet Yasası için boşuna uğraşıyoruz. Çünkü 10 kişiyi bile şahit olarak kabul etmiyorlar. Sonuçta burası bir aile sağlık merkezi ve ortada bir şiddet olayı var. Ben sağlık personellerini şahit olarak göstermeyeceğim de marketten mi, eczaneden mi şahit göstereceğim?" ifadelerini kullandı. (Murat Orhan- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir