• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Valilikten dolandırıcılık uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da bazı kişililerin, vali veya başka kurum müdürlerinin ismini kullanarak yardım adı altında iş adamlarından para istendiğinin tespit edilmesi üzerine valilikten açıklama geldi.

Batman Valiliği ve kurumların böyle bir yardım toplama yöntemlerinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Zaman zaman ilimizden veya başka illerden art niyetli kişilerin kendilerini Batman Valisi veya başka bir kamu kurumunun yöneticisi olduğunu tanıtarak, yardım talebi adı altında iş adamlarından para istediğine dair duyumlar alınmaktadır. Batman Valiliği'nin veya herhangi bir kamu kurumunun iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmamaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Muhtaç, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından yapılmaktadır. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın ise Batman Valiliği'nin (04882131001), Emniyet Müdürlüğü'nün (155) veya Jandarma Komutanlığı'nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir