• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Van Büyükşehirden sporkulüplerine malzeme desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında da 83 spor kulübüne malzeme desteğinde bulundu.

Programda bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, son birkaç yıldır Van'daki değişimi ve dönüşümü taraflı tarafsız herkesin takdir ettiğini belirtti.

Zorluoğlu, "Ekonomik, sosyal, kültürel ve yerel hizmetler anlamında Van'da çok güzel işler yapılıyor. Uzun bir süredir Van halkının mahrum kaldığı belediyecilik hizmetleri hem Büyükşehir Belediyemiz hem de ilçe belediyelerimiz eliyle vatandaşlarımıza sunuluyor. Katı atık tesisi, atık su tesisi gibi çevre alt yapı yatırımları, sıcak ve sathi kaplama asfalt gibi geçen sene bin kilometresini yaptık. Kaldırım, yeni caddeler İki Nisan Caddesi ve şimdi İskele Caddesi gibi büyük alt yapı hizmetlerini tamamladık. Kentimize, caddelerimize sokaklarımıza çok özel dokunuşlarla vitrin ve vizyon çalışmalarımız oldu." diye konuştu.

"Bazı mihraklar yaptığımız çalışmalardan ciddi şekilde rahatsız oluyorlar"

Görev yaptıkları süre içerisinde vatandaşların gönlüne dokunan çalışmalara imza attıklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek SODES projeleri çerçevesinde, gerek büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin sosyal çalışmaları ile Van halkının gönlünü fethetme noktasında epey mesafe kat edildi. Spor bu yaptığımız çalışmalar arasında apayrı bir yere ve öneme sahiptir. Göreve geldiğimiz günden itibaren sporcularımıza ve spor kulüplerimize desteklerimiz her zaman oldu. Bugün bu desteklerimizin somut bir göstergesi olan yaklaşık 5 bin parça spor malzemesini sporcu kardeşlerimize ve amatör spor kulüplerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bu mutluluğu yaşarken, bazı mihraklar da yaptığımız çalışmalardan ciddi şekilde rahatsız oluyorlar. Bu rahatsızlıklarını da zaman zaman doğrudan ya da dolaylı bir şekilde dile getiriyorlar. Bu şehirde 8 sene belediyecilik yapıp da bu şehre bir tek çivi çakmayan insanlar yaptığımız hizmetlerden rahatsız oluyorlar. Bu şehrin caddelerini çöpe, kirliliğe, pisliğe mahkum edenler, bu şehrin en kıymetli doğal değeri olan Van Denizini kanalizasyona ve pisliğe mahkum edenler bizim bu yaptığımız çalışmalardan memnun olmuyorlar. 8 sene bu şehirde belediyecilik yapıp da bir tek caddesine sokağına, bir tek köyüne mahallesine doğru düzgün belediyecilik hizmeti götürmeyen ama onun yerine dağa teröre belediye kaynaklarını aktaran insanların bizim yaptığımız bu çalışmalardan memnun olmalarını beklemek söz konusu değildir."

"Gençleri sosyal aktivitelere yönlendirmemiz terör örgütü yandaşlarını çok rahatsız etti"

Vali Zorluoğlu, "Sevgili gençler, Büyükşehir Belediyesi olarak, Valilik olarak, ilçe belediyeleri ve gençlik spor il teşkilatı ve diğer kurumlar olarak sizlere sahip çıkmamız, sizleri spora ve diğer sosyal aktivitelere yönlendirmemiz bu terör örgütü yandaşlarını çok rahatsız etti. Dün bunun açıklamalarını bir basın toplantısında ben de duydum. Neymiş? Büyükşehir Belediyesi ve kayyumlar borçlanıyorlarmış! Sanki kendilerinin döneminde belediyelerin hiç borçları yokken şimdi çok borçlu bir belediye olmuşuz! Bu kesinlikle doğru değildir. Burada açıklıyorum. Biz Büyükşehir Belediyesini yaklaşık 800 milyon TL borçla devraldık. Öyle söylendiği gibi sıfır borçla falan değil ve son bir buçuk yılda yaptığımız hizmetleri de herkes görüyor buna rağmen şu andaki borç durumumuz devraldığımızdaki borç durumundan daha iyi bir noktadadır." dedi.

"Belediye bütçesini Terör örgütlerine aktarmıyoruz"

Zorluoğlu, "Burada vatandaşların gerçek belediyecilik hizmetleri ile asla tanışmasını istemeyen mihraklar diyorlar ki Büyükşehir Belediyesi, Belediyeye ait gayrimenkulleri satıyor. Bu iddia da kesinlikle yalandır. Büyükşehir bilakis Belediyeye yeni gayrimenkuller kazandırıyor. Peki, bizler bu büyük hizmetleri nasıl gerçekleştiriyoruz? İki şekilde bunu yapıyoruz. Birincisi Belediyenin bütçesini kamu hizmetlerine tahsis ediyoruz. Terör örgütlerine aktarmıyoruz. İkincisi ise Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve bakanlıklarımızın ciddi anlamda desteklerini alıyoruz ve bu destekleri de kısa sürede hizmete sunuyoruz. Kim ne derse desin biz yolumuza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik hizmetleri ve projelerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Bu şehre gerçek manada kamu ve belediyecilik hizmetlerini kavuşturmaya devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize, Edremit Belediyemize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu ayrıca konuşmasında Vanlıları ve gençleri Vanspor'a sahip çıkmaya davet ederek, Vanspor'un istenilen seviyeye gelmesi için bunun şart olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından spor kulüplerine tek tek malzemelerini dağıtan Vali Zorluoğlu, takımlara başarılar dilerken madalya kazanan takım ve oyuncuları da tebrik etti.

Daha sonra Vali Zorluoğlu ve kurum müdürlerinin oluşturduğu voleybol takımı işitme engelliler voleybol takımı ile maç yaptı.

Nur Tatar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat Çiçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ülker Cem Kaplan, kurum amirleri, sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir