• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Vanlı iş adamından eğitime destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Muradiye ilçesinde, iş adamı Cemil Avcı tarafından yaptırılacak 640 öğrenci kapasiteli okul için valilik ile protokol imzalandı.

Van Valiliğinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi için üç ana hedef belirlediklerini söyledi.

Vali Zorluoğlu, "Bunlardan bir tanesi, Van'da derslik eksikliklerinin süratle tamamlanması, ikincisi başta LYS ve üniversite giriş sınavları olmak üzere akademik başarının arttırılması ve Van'ın bu sınavlarda Türkiye genelinde daha iyi yerlere çekilmesi, üçüncüsü de bilhassa ortaöğretimdeki düşük okullaşma oranının yükseltilmesiydi. Bu üç hedef doğrultusunda il milli eğitim müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, kaymakamlıklarımız ve valiliğimiz geçtiğimiz yıldan bu tarafa çok yoğun çalışmalar sergiledi. Bu çalışmaların sonucu olarak da bu hedeflere önemli ölçüde yaklaştığımızı ifade etmek isterim. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı özverili çalışmalar neticesinde okullaşma oranının arttırılması hedefine ulaştık. Geçen sene temmuz ayında ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 59 iken, bu yıl bu oran yüzde 95'in üzerine çıkarıldı. Böylece okullaşma oranı itibariyle Van, Türkiye ortalamasının üzerine çıktı." dedi.

Bu başarının, idarecilerin, öğretmenlerin, muhtarların, velilerin birlikte yaptığı özverili çalışmanın neticesinde elde edilmiş bir başarı olduğunu söyleyen Zorluoğlu, bir başka önemli hedeflerinin de akademik başarının il genelinde yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar, okullarımızdaki destekleyici kurslarımız, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin bu noktada özveriyle çalışmaları neticesinde çok şükür Van, akademik başarı bakımından da Türkiye'deki o eleştirilen yerini, çok daha iyi noktaya çekti. Bu noktada geçtiğimiz yıl belediyeleri de işin içerisine katarak eğitime destek noktasında 'Sürekli Eğitim Merkezleri' açmıştık. Buralarda gençlerimizi, çocuklarımızı üniversiteye hazırlıyorduk ve bu sene bu sürekli eğitim merkezlerimizden mezun olan çocuklarımızın, üniversite sınavındaki başarıları muhteşem. İl merkezindeki 'Sürekli Eğitim Merkezimizde' yaklaşık 800 gencimiz yıl boyunca eğitim görmüştü. Oradan mezun olan çocuklarımızın 200'ü dört yıllık üniversite kazandı. Bu, çok büyük bir başarıdır. Bu başarı, bu yıl bizim sürekli eğitim merkezlerinin kapasitesini arttırma ve orada çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verme noktasında bizi motive etti."

Vali Zorluoğlu'ndan hayırseverle destek çağrısı

Hayırsever iş adamları ve esnaflardan eğitime destek çağrısında bulunan Zorluoğlu, "Bugün bir hayırsever vatandaşımızın bir ilçede bağış şeklinde bir okul yapması konusudur. Bu, tam bizim Van'daki eksik derslik sayısı, eksik okul sayısını artırma noktasındaki hedefine uyumlu bir durumdur. Biz valilik olarak belediyelerimizi de işin içine katarak Van'da en önemli sorunlardan biri olan okul arsası meselesini geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla büyük oranda halletmiştik. Birçoğu kamu kurum ve kuruluşuna, belediyemize ait arsaları okul alanlarına ayırdık. Fırsat bizdeyken, eldeyken eğitime bu noktada pozitif ayırımcılık yaptık ve büyük oranda arsa meselesini çözdük. Ancak milli eğitim, sadece devletin yapacağı yatırımlarla kurtarılacak, üstesinden gelinebilecek bir alan değil. Burada hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın da bize destek olmaları gerekiyor."

Cemil Avcı'ya teşekkür eden Zorluoğlu, açılacak okulan Esmer, Sevdin ve Cemil Avcı ismini vereceklerini açıkladı.

Cemil Avcı ise "Van güzel. Ben, tüm iş adamlarını böyle hayırlı işler yapmaya davet ediyorum. İlimize, memleketimize yardım yapmak çok iyidir." dedi.

Valilikte düzenlenen programa Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir