• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...

Türkiye`de insanların en fazla ilgisini çeken ve saatlerce sıkılmadan izleyebildikleri şeylerin başında iş makinaları yer alıyor. Öyle ki inşaat alanlarının çevresinde hemen hemen her yaştan insanın meraklı gözlerle makineleri izlediğini görebilmeniz mümkün. Hatta birçok insan satılık iş makinalarına bakarak kendi iş makinasını alma hayali kuruyor.

Biz de bu yazımızda saatlerce sıkılmadan izleyebileceğiniz dünyanın en büyük iş makinelerini bir araya getirdik. Birer mühendislik harikası olan bu iş makinelerinin fotoğrafları bile sizi kendisine çekmeye yetecek.

1- RH 400 Hydraulic Shovel

Dünyanın en büyük hidrolik küreklerinde olan RH 400 Hydraulic Shovel, 45 metreküplük etkileyici kürek kapasitesi ile ön plana çıkıyor. Üç katlı yapısı ile de bilinen devasa iş makinesi büyüklüğü ile de insanları etkilemeyi başarıyor. 4400 beygir gücüne sahip iki tane 16 silindirli motoru sayesinde de tam bir iş makineleri arasında tam bir canavar konumunda.

 

2-Bagger 293

Bagger 293, iş makinesi büyüklüğü konusunda bir zaman Guinness rekoruna sahip bir araçtı. Almanya`nın kömür havzalarından kullanılan devasa bir kepçeli ekskavatör. 225 metre uzunluğu ve 12.882 ton ağırlığı ile etkileyici bir görüntüye sahip. Muhtemelen Türkiye`de olsa günlerce sıkılmadan izlenebilirdi.

3- Caterpillar 797F

Caterpillar 797F, devasa büyüklüğü Caterpillar araçları içinde farklı bir konuma sahip. Öyle ki dünyanın en pahalı ve en büyük tekerlekleri Caterpillar 797F için üretiliyor. Yüksek üretim madenciliği de kullanılan bu devasa araç sektörün vazgeçilmezleri arasında.

 

4-Liebherr R9800

Kendi türü içerisindeki en büyük makinelerden olan Libeherr R9800, madencilik sektöründe sıklıkla kullanılan araçlardan birisi. Bir çeşit ekskavatör olan Liberherr, klasik ekskavatörlere oranla %30 daha fazla büyük. Çalışması için ise tam 200.000 litre dizel yakıt gerekiyor.

5-D575A-3 Super Dozer

Listemizdeki son araç ise Japon şirketi Komatsu`nun mühendislik harikası olan canavar aracı D575a-3 Super Dozer. Dünyanın en büyük ve en güçlü traktörü olan D575A-3 Super Dozer, 96 metreküpe kadar rahatlıkla taşımacılık yapabiliyor. ABD, Kanada ve Avustralya`da en fazla kullanılan dozer olma özelliğini taşıyor olsa da artık üretimi yapılmıyor.

Her ne kadar bu araçlardan birisine sahip olmak biraz zor olsa da akıllara gelen klasik tarz da satılık iş makinalarına Avrupa`nın popüler iş makinası ilan sitesi olan Truck1 üzerinden ulaşabilir ve geleceğe yönelik sağlam bir yatırım yapabilirsiniz.