• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
"Komisyonculuk tarihe karışacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi"nin açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Gerek enflasyon rakamları gerek döviz kuru açısından kötü bir dönemin geride bırakıldığını belirten Bakan Albayrak, enflasyonun Ekim'den itibaren düşeceğini söyledi. 
Albayrak "Enflasyonla mücadelede ekim ayı rakamları, sonrasında kasım ve aralıkta aşağı yönlü rakamlarla mücadelenin karşılığını göreceğiz. Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz." dedi.

Ekonomide özellikle son dönemde dış ticaret rakamlarının ardından dengelenmenin başladığını ifade eden Albayrak, yatırımcıların, küresel oyuncuların Türkiye'ye olan güveninin her geçen gün güçlenerek artmaya devam ettiğini söyledi.

"Komisyonculuk tarihe karışacak"

Albayrak, şunları söyledi: "Türkiye çok güçlü bir altyapı ve hazırlık dönemi yaşıyor. Çok kısa stratejiler de belirledik, çok kısa vadede atılması gereken adımların çoğunu tamamladık. Gereken ani müdahaleleri yaptık. Hal Yasası Meclis gündemine gelecek artık komisyonculuk tarihe karışacak. Küresel olarak operasyon olursa çok kısa stratejiler de olur. Kritik bir ekosistem oluşturacağız. Üretici enflasyonuna karşı güçlü aksiyon adımları atılacak. Üretim ve girdi maliyetlerini düşürmek için reel sektöre destek vermeye devam edeceğiz."

Ağustos ayında yaşanılan sürecin, Türkiye'nin maruz kaldığı en büyük ekonomik saldırı olduğunun altını çizen Albayrak, "Türkiye aynı anda hem gelişmiş ülkeler nezdinde yaşanan kritik süreci hem de kendisine yönelik oluşturulan spekülatif saldırıları çok büyük bir başarı ile beklenenin çok altında bir hasarla atlattı." diye belirtti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir