• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
Hava Kuvvetleri`ndeki FETÖ soruşturmasında 36 gözaltı kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetullahçı Yapılanmanın mahrem imamlarıyla ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurdukları ortaya çıkarılan TSK mensuplarına yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında çok sayıda üst rütbelilerin bulunduğu 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 9'unun pilot olduğu öğrenildi.

Teğmenlere operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ örgütü ile irtibatları tespit edilen 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında 33 Üsteğmen'in ve 3 Teğmenin yer alması dikkat çekti.

Aralarında pilotlar da var

Gözaltına alınan şüphelilerden 9'unun pilot olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı belirlendi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Ankara ve 17 ilde devam ettiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir