• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
BM: Mültecilere yardım beklentilerin çok altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi (UNHCR) mültecilere yapılan maddi yardımın beklentilerin çok altında olduğunu, bu nedenle yetersiz beslenme oranlarının artığını ve sağlık hizmeti verilen tesislerin giderek daha fazla kalabalıklaştığını açıkladı.

2018 yılında mülteci ve göçmenler için 8,2 milyar dolarlık ödeneğe ihtiyaç olduğunu ancak gerekli olan miktarın sadece yüzde 55'inin karşılanabildiğini kaydeden UNHCR sözcüsü Babar Baloch, "Küresel olarak mülteciler arasındaki yetersiz beslenme oranları artıyor. Sağlık hizmeti verilen tesisler giderek daha fazla kalabalıklaşıyor. Çocuklar eğitimden yoksun kalıyor. Kimsesiz kalmış mülteci çocuklarına yönelik cinsel şiddeti önleme konusunda çalışacak personel eksikliği de giderek artıyor." dedi.

UNHCR'nin mültecilerle ilgili hazırladığı son rapora göre Brundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Afganistan, Güney Sudan, Suriye ve Somali'de yerlerinden olma riskiyle karşı karşıya kalanların yeni bir mülteci göçüne neden olabileceği belirtildi.

Raporda Brundi'de mülteciler için gerekli olan 206 milyon dolarlık bütçenin yüzde 28'inin, Afganistan, Güney Sudan ve Somalili mülteciler için gerekli bütçenin sırasıyla yüzde 32, yüzde 33 ve yüzde 37'sinin, Suriyeli mülteciler için ise ihtiyaçlarının yüzde 35'inin karşılandığı açıklandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir