• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere düzenlenen törenle buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı. Kapcağız Köyü'nde gerçekleştirilen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçiliğin ve tarımın bir ülkenin kaderi olduğunu söyledi.

Çiftçilere desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, çiftçilerin büyük bir heyecanla beklediği buğday ve arpa tohumu dağıtımını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adette zeytin fidanı dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da bu desteğini sürdürerek, çiftçilere bin ton Zenit ve Ceyhan 99 buğday tohumu, bin ton da Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu dağıtımı yaptı.

Törende konuşan Tahmazoğlu, çiftçilere verilen desteğin önemine dikkat çekerek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey'imizdeki çiftçilerimize desteğimizi sürdürüyoruz ve Şahinbey ilçesinde CKS sistemine kayıtlı 5 bin 500 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizden talep edenlere biz arpa ve buğday tohumu dağıtımı yapıyoruz."dedi.

Çiftçiliğin ve tarımın bir ülkenin kaderi olduğunun altını çizen Tahmazoğlu, "Bu nedenle de Şahinbey Belediyesi olarak bu alanda destek vermeye başladık. Daha önce de hanım kardeşlerimize, çocuklara, gençlere ve beylere değişik alanlarda destekler verdik, vermeye de devam ediyoruz. çocuklarımıza ve gençlerimize çok büyük yatırımlar yaptık. Çünkü gelecek nesil bizim için çok önemli. Geçen yıl Tarım İl Müdürlüğümüzle yaptığımız müşterek çalışma ile çiftçilerimizin talebi doğrultusunda buğday tohumu, hayvan yemi, gübre ve zeytin fidanı dağıttık. Çiftçilerimizden gelen talep doğrultusunda sert, yumuşak buğdayın yanı sıra arpayı da desteğimizin içerisine kattık. Şu ana kadarda bin 800 tonluk başvuru aldık ve çiftçilerimize 2 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtacağız."ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel ise "İki yıldır çiftçimize verdiği bu desteklerinden dolayı Şahinbey Belediye başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Yapılan iş oldukça ulvi bir iş. Hepiniz buraya gelirken görmüşsünüz siyah toprak oldukça çorak gözüküyor. Ancak belediyemizin katkıları ve çiftçilerimizin de alın teriyle bundan iki ay sonra yine bu toprakları gördüğünüzde bu kara toprağın yeşil elbisesine büründüğünü göreceksiniz. Çiftçilerimiz gerçekten ulvi, kutsi bir iş yapıyorlar. Alın terleriyle toprağı işleyip üretim yapıyorlar. Onların emekleri ve katkılarıyla bu tohumlar toprakla buluşup üretime katkı sağlayacaktır."şeklinde konuştu.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak da yerli ve milli üretime katkı sağlamak adına çiftçilerin de bu tohumları toprakla buluşturacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiftçiler de dağıtılan buğday ve arpa tohumundan memnun olduklarını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)