• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Midilli atı çocukların ilgi odağı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da, 5 Ekim'de açılan 2'nci Gıda ve Yöresel Ürünler Fuarı 70 ilden gelen katılımcıların getirdikleri bin bir çeşit ürünle devam ediyor.

14 Ekim'e kadar devam edecek olan fuara getirilen boyları yaklaşık 1,5 metreyi bulan midilli atları çocukların ilgi odağı oldu.

Boylarının kısalığı ve yeleleri ile hem küçüklerin hem de büyüklerin ilgisine mazhar olan midilli atları Türkiye'ye İngiltere'den getiriliyor. Midilli atları yük taşımak yerine günümüz de daha çok çocuklara biniciliğin öğretilmesi ve süs amacıyla yetiştiriliyor.

Fuar merkezine gelen aileler çocuklarını midilli atlarına bindirmek için sıraya geçtiler. Midilliye binen çocuklara il başta korku ile binerekken daha sonra sevinçlerini aileleri ile paylaşıyor.

Fuara İzmir'den geldiğini söyleyen midilli at besleyicisi Emrah Yeni, "İngiltere'den getirdiğimiz bu atların ataları da bu boydadır. Küçük çocukları bindirmek için getirdik. Büyükleri bindirmiyoruz, en fazla 40 kilogram olanları bindirmiyoruz. Bu atlar süs atı olarak beslenmektedir." dedi.

İlk defa midilli atına binen çocuklar ise ilk başta biraz korktuklarını ancak daha sonra korkularını yendikleri için mutlu olduklarını ve midilli atlarını çok sevdiklerini dile getirdiler.

Çocuklarının atlara binmesini neşe içerisinde seyreden ve hatıra fotoğrafları çektiren aileler ise teknolojinin insanı boğduğu bu zaman da çocukların böyle doğal ortamlar ile buluşmasının ayrı bir güzellik olduğuna değindiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir