• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) 20. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi`nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi. Toplantıya katılan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye`de döviz kaynaklı finansal saldırıların panzehirinin katma değerli üretim ve ihracat olduğunu belirterek, “BTSO olarak projelerimizle firmaların dünya pazarlarıyla entegre hale gelmesini hedefliyoruz.” dedi.

“AR-GE ÜSSÜ BUTEKOM`UN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN”

Muhsin Koçaslan, konuşmasında toplantıya ev sahipliği yapan BUTEKOM`un çalışmalarından da bahsetti. Tekstil ve hazır giyim sektörlerine yönelik farklı alanda test yapabilme kapasitesi ile dikkat çeken BUTEKOM`da Türkiye`nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi`nin yer aldığını dile getiren Koçaslan, merkezin test analiz ve muayene hizmetlerinden tekstil sektörünün yanı sıra farklı sektörlerden 250`ye yakın firmanın faydalandığına dikkati çekti. BUTEKOM`un 16 testten TÜRKAK tarafından TS EN ISO IEC 17025 kapsamında uluslararası laboratuvar akreditasyon belgesi aldığını hatırlatan Koçaslan, “Mükemmeliyet merkezlerimiz iş dünyamızın ‘teknoloji` odaklı üretimi ve AR-GE çalışmalarına rehberlik ediyor. Sektör temsilcilerimizi, BUTEKOM`un hizmetlerinden ve imkanlarından faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.

VİZYON PROJE

20. Meslek Komitesi Başkanı İlker Özaslan, 20. Meslek Komitesi`nin yaklaşık 600`e yakın üyeye sahip olduğunu söyledi. Yeni dönemde komitenin ilk genişletilmiş sektörel analiz toplantısını BUTEKOM`da yapmanın önemli olduğuna dikkati çeken Özaslan, “Komite olarak üyelerimizin sorunlarına ve taleplerine yönelik adımlar atmaya devam ediyoruz. Odamızın vizyon projelerinden olan BUTEKOM`un ev sahipliğinde yaptığımız ilk toplantı iş dünyası için büyük avantaj. Kentimizin AR-GE yatırımlarını artıracak BUTEKOM`un iş dünyasına vizyon katacağına inanıyorum.” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA BUTEKOM BRİFİNGİ

İleri Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi Müdürü İsmail Durgun, toplantıda BUTEKOM çatısı altında yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, İleri Kompozit Malzemeleri Mükemmeliyet Merkezi ve Nanoteknoloji Mükemmeliyet Merkezleri ile Avrupa Birliği ve Bakanlıklarla birlikte yürütülen projelerle ilgili sunum gerçekleştirdi. Toplantıda komite üyeleri sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.