• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Bilim Oteli konuklarını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM)`de, her yaştan bilimsever için hazırlanan etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

BİLİM OTELİ`NDE MACERA BAŞLIYOR

Bilim ve Teknoloji Merkezi`nin gecelik bilimsel etkinliklerinden ‘Bilim Oteli`nde bilimsel macera başlıyor. 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için gerçekleştirilen ve gece yarısına kadar süren etkinlik bilime meraklı katılımcılarını bekliyor.

27 Ekim Cumartesi günü sezonun ilk konuklarını ağırlayacak Bilim Oteli`nde etkinlikler 18.30`da başlayacak ve gece yarısına kadar sürecek. Velilerin etkinliklere dâhil edilmediği  ‘bilimsel gecelemede`  bilim meraklısı çocuklar kendi ilgi alanlarına uygun seçtikleri atölye çalışmalarına katılabilecek,  planetaryum ve bilim gösterileriyle bilim ile iç içe macera dolu bir gece geçirecek.

27 EKİM`DE BAŞLAYACAK

Bilim Oteli`ne katılanlar,  merkezdeki deney düzeneklerini denemelerinin yanı sıra hava koşullarının uygun olması halinde gökyüzü gözlem etkinliği ile gezegen ve yıldızları da dev teleskoplarla inceleyebilecek.

Sanal simülatörleri de kullanacak olan katılımcılar; bilimsel seminerler ve bilim avcılarının renkli gösterileri ile unutamayacakları bir bilimsel gece geçirecek.

27 Ekim`de başlayacak etkinliğe ilişkin kayıt yaptırmak isteyenler http://www.bursabilimmerkezi.org den detaylı bilgi alabilirler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir