• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Akideye uygun olmayan her amel Allah katında makbul değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) tarafından düzenlenen ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den alimlerin katıldığı 3'üncü Âlimler Buluşmasının ikinci günü birinci oturumla başladı.

Moderatörlüğünü Fesih Memiş'in yaptığı ikinci günün birinci oturumu "Medreselerin Üstlendiği Rol ve Sorunları" başlığı altında yapıldı.

Oturumda ilk olarak Irak Kürdistan'ından İslami Hareket Davet ve Islah Mektebi Sorumlusu Şeyh Abdullah Heme Murad, "İlmin günümüzde âlimlere yüklediği mesuliyetler (Sahih İslam akidesi, tebliğ görevi)" konulu konuşma yaptı.

Konuşmasına böyle bir programı düzenlediği için İttihad-ul Ulema'ya teşekkür ederek başlayan Murad, programın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İslam akidesinin önemine dikkat çeken Murad, akidenin imanın sıhhati olduğunu söyledi. Murad, "Kul, akidesiz ruhsuz bir beden gibidir. Çünkü akide bütün amellerin kabul olma şartıdır. Çünkü akideye uygun olmayan her amel Allah katında makbul değildir. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de  şu ifadeleri kullanıyor: Kim salih bir amel işlerse bu ister erkek ister bayan olsun imanlı bir şekilde bunları işlerse biz ona güzel bir yaşam hazırlayacağız. Ehli sünnet alimleri bundan dolayı şu ifadeyi kullanıyorlar, 'İslam akidesi eşittir İslam'ın 6 rüknüne.' Bunlar da Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe ve kaderin, hayır ve şerrine iman etmektir." dedi.

Murad, şunları söyledi: "Ehli sünnet ve cemaatin akidesi Kur'an'ın ifadelerine dayanmaktadır. Ve yine ashabı, tabiinin görüşlerine dayanmaktadır. Bizim imanımız İmam Malik'in, İmam Ebu Hanife'nin, İmam Şafinin, İmam Sufyan-ı Sevri'nin, İmam Lays'ın, İmam Sad'ın, İmam Niciri'nin akidesidir. Onların ortak fikri şudur ki; asıl inanç, sağlam inanç Kur'an'a ve sünnete dayanan inançtır. Bunlara binaen oluşturulmuş inançtır. Allah'a Rabb olarak iman edenler ve onun hüküm sahibi olduğunu ve veren, engelleyen olarak inanan bir kimse kesinlikle Allah'ın sevgisini yüce görür." (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir