• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Bir katliam daha:7 şehid,154 yaralı İşgalci çete kana doymuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

İşgalci çetenin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. İşgal askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne müdahalesinde 6 Filistinli şehid oldu, 154 kişi de yaralandı. Öte yandan işgal askerleri gibi gözü dönmüş Siyonist yerleşimciler de Filistin halkına yönelik barbarlıklarına devam ediyor. İşgalcilerin Batı Yaka`da Filistinlilere ait bir arabaya taşlarla saldırması sonucu bir kadın şehid oldu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında her Cuma olduğu gibi bu Cuma da binlerce Filistinli Gazze`nin doğu sınırında gösteriler düzenledi. İşgal askerleri ise her zamanki gibi göstericilerin üzerine kurşun yağdırdı. Saldırılar sonucu 6 kişi şehid olurken 154 kişi de yaraladı.

Gazze`deki Sağlık Bakanlığı, şehidlerden birinin vücuduna 20`den fazla kurşun isabet ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, 6 şehidin hastaneye getirildiğini, bunların Ahmed İbrahim Et-Tavil (27), Muhammed Abdulhafiz İsmail (29), Ahmed Ebu Naim (17), Abdullah Berhem Ed-Dağme (25), Tamir İyad Ebu Armane (22) ve Afifi Mahmud Ata Afifi (18) olduğunu söyledi.

Gazze sınırındaki çeşitli bölgelerde 5'i ağır 154 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını aktaran Kudra, yaralananlardan 50'sinin çocuk, 10'unun kadın olduğuna işaret etti.

İşgal basınında çıkan haberlerde Filistinli gençlerin uçurdukları yangın çıkarıcı balonlar nedeniyle Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkelerinde 7 noktada yangın çıktığını ifade etti.

ŞEHİD SAYISI 200`Ü AŞTI

Filistinliler 30 Mart'tan bu yana her Cuma Gazze Şeridi'nin doğu sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında gösteriler düzenliyor. İşgal askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gösterilerin başladığı 30 Mart'tan bu yana 200'den fazla Filistinli işgal askerlerinin saldırılarında şehid oldu, 22 binden fazla kişi de yaralandı.

FİLİSTİNLİ KADIN İŞGALCİLERİN TAŞLI SALDIRISI SONUCU ŞEHİD OLDU

Öte yandan işgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka`nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrindeki geçiş noktasında taşlarla saldırdıkları araçta bulunan Filistinli aileden Ayşe Rabi (45) adındaki kadının şehid olduğu belirtildi.

Filistin Kızılay kaynakları, işgalcilerin taşlı saldırısına uğrayan araçta Ayşe ve eşinin bulunduğunu, taşlardan birinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Ayşe`nin hastaneye kaldırıldığını, ancak bütün müdahalelere rağmen şehit olduğunu ifade etti.

Filistin halkına karşı adeta kuduran Siyonist yerleşimciler fırsat bulduklarında onlara saldırıyor, evlerini, araçlarını ve camilerini ateşe veriyor, araçla ve silahla hedef alıyor, iş yerlerini yakıyor, bahçelerini ve ürünlerini tahrip ediyor.

“BÖLGEDEKİ SORUNLAR FİLİSTİN'İ GÜNDEM DIŞI BIRAKTI”

HAMAS Siyasi Büro eski Başkanı Halid Meşal, bölgenin yıllardan beri bazıları yapay bazıları ise gerçek krizlerden dolayı yorgun düşerek Filistin davasıyla ilgilenemediğini, bu sebepten Filistin'in gündem dışı kaldığını söyledi.


HAMAS Siyasi Büro eski Başkanı Halid Meşal

Filistin meselesini masaya yatırmak üzere İstanbul'da düzenlenen 10. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu'nda konuşan Meşal, Filistin davasının tasfiyesi için birtakım çalışmalar ve projeler olduğunu belirterek, bu tasfiyenin de Yüzyılın Anlaşması adı altında yürütüldüğünü ifade etti.

Meşal, Yüzyılın anlaşmasının; Kudüs'ün "İsrail'in başkenti ilan edilmesi", Han Ahmer meselesi, Filistinlilerin geri dönüş hakkının silinmesi, UNRWA'nın parçalanması, Mescid-i Aksa'ya saldırılar ve işgalci israil'in bölgeye entegre edilmesi çabalarıyla, pratik adımlarının atılmaya başlandığına dikkati çekti.

Eski HAMAS lideri, bölgenin yıllardan beri bazıları yapay bazıları ise gerçek krizlerden dolayı yorgun düşerek Filistin davasıyla ilgilenemediğini, bu sebepten Filistin'in gündem dışı kaldığını, bazılarının bunu kasıtlı yaparak İsrail'den başka çözümün olmadığı propagandasını yaymak istediğini ve bu durumun kendilerini çok rahatsız ettiğini vurguladı.

‘FİLİSTİN UNUTULMAMALI`

Her toplumun özgürlük ve onur peşinde koşma hakkı bulunduğunu vurgulayan Meşal, her ülkenin kendi iç işleriyle ilgilenerek başarılı işler ortaya koymasını ancak Filistin'i de unutmaması gerektiğini dile getirdi.

Kudüs'ü ve Filistin'i kurtarmak için herkesi bir plan üzerinde çalışmaya davet eden Meşal, bu işin sadece HAMAS'ın omuzlarına yüklenmemesini istedi.

İslam ümmeti nezdinde büyük bir kalkınma oluşturmak için genel bir ayaklanma halinde olmaları gerektiğini dile getiren Meşal, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyük Türkiye'nin halkıyla, yönetimiyle ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başının dik kalması için Allah'a dua ediyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir