• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Suriye Yönetimine Anteplilerden Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Suriye`de Baas yönetimi tarafından öldürülen Mazlum Suriye halkı için Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Mehmet Nuri Paşa Camiinde kılınan Gıyabi Cenaze Namazından sonra yapılan basın açıklamasıyla Baas rejimin kınandı.

 

Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış`ın okuduğu basın açıklamasında; Baasçı- Irkçı yönetimin, zulüm ve baskılarına son verilmesini isteyen halkı öldürerek susturmaya çalıştığı ve bu nedenle kadın, yaşlı ve çocuk demeden yüzlerce insanın katledildiği belirtildi.

 

Baas yönetimi, ülkeyi sömürmek ve işgal için batılıları davet ediyor
Uluslararası kuruluşların, İnsan hakları örgütlerinin, dünya kamuoyunun ve Müslüman halkların tepkilerine kulaklarını tıkayan Suriye yönetiminin sömürü ve işgal için fırsat kollayan Batılı sömürgecileri adeta ülkeyi sömürmeye davet ettiğini belirten Alkış; "Böylece hem kendi ülkesini, hem de bağlantılı olarak Lübnan`ı ve Hamas tarafından yürütülen Filistin davasını telafi edilmez felaketlere sürüklemektedir. İslam dünyasının kan ve gözyaşına yol açacak gelişmelerle karşı karşıya gelmesine zemin hazırlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

 

Zulme rıza zulümdür
Alkış, yapılan zulümlerin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayarak; "Bunu görmezden gelmeye; imanımız, vicdanımız ve insanlığımız müsaade etmez. Çünkü biliyoruz ki; zulme rıza zulümdür ve haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır." sözleriyle bütün imkanlarla haksızlığa baskılara karşı çıkılacağını vurguladı.

Şefik Mert - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir