• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şırnak'ın Silopi ilçesinde il temsilciliğini açtı. Açılışa, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sezer Işıktaş, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Irak Ulaştırma ve Nakliye Bakanlığı Türkiye temsilcisi Anwar Abdullah Rashid, siyasi parti temsilcileri ve işadamları katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, açılışın Şırnak için hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış gerçekleştirildikten sonra ilçedeki özel bir otelde düzenlenen yemek programına geçildi. Yemeğin ardından Şırnak bölgesinin tanıtım videosu sinevizyonlardan izletildi.

Programda Kuran-ı Kerim okunduktan sonra konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Şırnak'ın stratejik açıdan çok önemli bir konumda yer aldığını ancak "terör" faaliyetlerinden dolayı şehrin hak ettiği ölçüde gelişme gösteremediğini belirtti.

Kaan, "Küresel şiddetin dünya ekonomisine getirdiği yük dile kolay, 14,3 trilyon dolar; bu da dünya milli gelirinin yüzde 13,4'üne tekabül ediyor. Terörün Türkiye'ye 30 yıllık doğrudan maliyeti ise 1,2 trilyon dolar olarak ifade ediliyor. IMF'nin bir araştırmasına göre, Türkiye'ye 1970-2011 döneminde gelmesi gereken yabancı sermaye yatırımı toplam 504 milyar dolar olması gerekirken, terör tehdidinden dolayı 126 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu, 378 milyar dolarlık bir kayıp yaşandığını ortaya koyuyor. Yani, yabancı sermaye yatırımı kaybı da eklendiğinde, terörün ülkemize 30 küsur yıllık maliyetinin, toplam 1,5 trilyon dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı

"Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir"

Konuşmasında "Enflasyonla Topyekûn Mücadele" konusuna da değinen Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan çağrının seferberlik çağrısı niteliğinde olduğunu belirterek "Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, is? insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir. Ülkemiz geleceği için hayırlara vesile olsun." dedi.

Daha sonra konuşma yapan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş; "Uzun yıllar devam eden bu etkilerin üzerine hepimizin bildiği üzere çukur ve barikat terörü olarak adlandırdığımız o dönemde, terör örgütünün uyguladığı çukur ve barikat terörü sonucunda şehirlerimizde ciddi anlamda yıkılma oldu. Şırnak merkezimiz, Silopi ilçemiz, Cizre ilçemiz, başta olmak üzere maalesef şehirlerimizde büyük bir yıkım oldu, büyük bir hasar meydana geldi. Tabii zamanı geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve ortaya koyduğu irade doğrultusunda, önce güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, kurucumuz kahramanca bir mücadele vererek, tabii ki Şırnaklı hemşerilerimizin de desteğiyle kahramanca verilen bir mücadelenin sonucunda şehirlerimiz bu terörist unsurlardan tamamıyla temizlendi. Allah'ın izniyle şehrimiz çok kısa bir süre sonra terör ile anılan bir il olmayacaktır ve terör inşallah şehrimizin bir gündem maddesi olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şehirlerimizin yeniden inşa edilmesi için büyük bir seferberlik başlatıldı. Bugün için merkezimiz ve diğer ilçelerimiz de yaklaşık 11 bin konut devletimiz yapıyor. Bu da hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yakın sürede diğerleri de bitecek ve bu da terör ve çukur döneminde yıkılan evler ve işyerleri olarak, hak sahiplerine verilecek. Terör mağduru olarak adlandırdığımız kişilere verilecek." diye konuştu

Açılış programı, düzenlenen yemek organizasyonu ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Ahmet Uçar - İLKHA)